U17: To point til kontoen

FCM's U17-mandskab mødte ligesom U19 også AGF lørdag eftermiddag. Desværre fik U17 ikke fuldt udbytte i form af tre point i en noget uforløst kamp fra de unge ulve.

21/11/21
Kasper Petersen

FC Midtjylland startede som lyn og torden og var tæt på at sende bolden i nettet allerede efter 30 sekunders spil. Og det skulle blive den første af rigtig mange chancer til hjemmeholdet.

FC Midtjylland fortsatte det intensive pres mod det århusianske felt, og i det 6. minut kom hjemmeholdet i front. Malte Melin tog initiativ og drev bolden frem i en sekvens, hvor det var tydeligt, at AGF’s forsvarsspillere ikke kunne følge med den midtjyske spidsangriber. Efter at have vristet sig fri fandt han flot Christian Jørgensen, som sikkert sendte bolden over stregen. 1-0 til FC Midtjylland.

FC Midtjylland hvilede ikke på laurbærene efter føringen. Hjemmeholdet havde derefter to rigtig gode minutter, hvor føringen skulle være udbygget. I det 11. minut fik FC Midtjylland en stor chance, men en god redning fra AGF’s målmand afværgede det kompetente forsøg. Bare to minutter senere fik FC Midtjylland igen en enorm chance. Her var den århusianske keeper chanceløs, men undersiden af overliggeren var denne gang AGF’s redningsmand.

Kampen burde ret beset være lukket til fordel for midtjyderne allerede i 1. halvleg, men bolden ville bare ikke ind. AGF havde stort set ingen chancer før det 37. minut i kampen, men alligevel skulle det blive AGF, der gik til pause foran. Først kunne Zanar Hussein bringe balance i regnskabet til 1-1, før Mikkel Falk Hansen kunne sende gæsterne foran med 1-2. En noget surrealistisk pausestilling taget i betragtning af kampbilledet, hvor en 3-0-føring til FC Midtjylland ikke havde været ufortjent.

Efter pausen virkede det ikke til, at det unge akademihold lod sig ryste af modgangen, for hvis 1. halvlegs præstation blev efterlignet, så skulle bolden nok finde netmaskerne. Ligesom det var tilfældet i 1. halvlegs indledning, begyndte FC Midtjylland i et højt tempo, og i direkte parallel til kampens indledning krydsede bolden også målstregen i de første minutter af halvlegen. I det 48. minut havde FC Midtjylland arbejdet sig ind i det århusianske felt, og efter nogle blokeringer endte bolden i tredje omgang foran Jonatan Lindekilde, som endelig sørgede for udligningen.

FC Midtjyllands intentioner var klare, da bolden hurtigt blev bragt op til midten, så kampen kunne fortsætte, da de tre point skulle jagtes.

Bare to minutter efter scoringen kom FC Midtjylland frem til endnu en stor chance. Den velspillende Jonathan Asp Jensen modtog bolden uden for feltet, og den teknisk stærke FCM’er sendte et yderst kompetent forsøg afsted, men retvisende for FC Midtjyllands eftermiddag var det igen sort uheld, da bolden snævert røg forbi det øverste målhjørne.

På mange måder mindede de to halvlege om hinanden. FC Midtjylland fortsatte med at kreere store chancer, mens AGF kæmpede mere med tingene. Men ligesom tilfældet var i 1. halvleg, skruede gæsterne op for blusset frem mod slutningen. AGF fik spillet sig frem til en vaske ægte direktør i hele to omgange i kampens døende minutter, men en fantomredning af Magnus Jensen i det midtjyske bur sørgede for, at det blev ved 2-2. Der var allerede jubel ude på den århusianske bænk, som knap nok kunne tro sine egne øjne, da Magnus Jensen på magisk vis fik afværget det resultatmæssige røveri.

FC Midtjylland var dermed sikret ét point til kontoen, men grundet den noget utraditionelle struktur i U17 Ligaen skulle der efterfølgende sparkes straffespark om ét ekstra point.

Her var det kaptajn Malte Bøndergaard, der startede den nervepirrende disciplin. AGF’s Albert Vinter scorede ligeledes på gæsternes første forsøg, inden FC Midtjyllands Lasse Overgaard gjorde ham kunsten efter.

Derefter blev det keepernes tur til at komme i spotlyset. De næste fire straffespark blev nemlig alle reddet af de to keepere. AGF og FC Midtjyllands næste to sparkere var alle sikre, hvilket sendte straffesparkskonkurrencen ud i “sudden death”.

Mathis Konradsen steppede op, og han var kold og kynisk, da han sendte bolden højt i målet og sørgede for en presbold til AGF. Målscoreren til 1-2 for AGF gik frem til pletten, men han skød til stor glæde for de fremmødte tilskuere bolden et godt stykke over målet, hvilket sørgede for yderligere ét point til FC Midtjylland.

Selvom AGF ikke havde mange chancer, må det ekstra point tilskrives Magnus Jensen. FC Midtjyllands målvogter gættede den rigtige side på fem af seks straffespark og havde en kampafgørende dobbeltredning i kampens døende minutter. En præstation, som cheftræner Claus Therkildsen havde rosende ord tilovers for.

– Man kan tydeligt se, at Magnus vænner sig mere og mere til at spille på det her niveau, og det er jo ham, der vinder den her straffesparkskonkurrence for holdet, så stor ros til ham, siger Therkildsen.

Præstationen af holdet i åbent spil var også tilfredsstillende, men dog stod cheftræneren med en meget uforløst følelse efter kampen.

– Jeg sagde til drengene efter kampen, at det her er én af de kampe, vi vinder tre ud af fire gange i åbent spil. For vi vælter jo i chancer og har flere sekvenser, hvor bolden er helt inde på mållinjen. Jeg synes, at vi havde fortjent at vinde med den præstation, vi leverer. Jeg synes, at vi fortsatte i 2. halvleg, hvor AGF ret beset ikke skaber noget udover den store dobbeltchance i det sidste minut, afslutter Claus Therkildsen.

Næste opgave for FC Midtjylland U17 er årets sidste udekamp mod F.C. København. Kampen spilles den 27. november, og der er kampstart kl. 14.30.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – AGF U17 7-6 (1-2)

7′ 1-0 Christian Jørgensen
37′ 1-1 Zanar Hussein
44′ 1-2 Mikkel Falk Hansen
48′ 2-2 Jonatan Lindekilde
90′ 3-2 Malte Bøndergaard
90′ 3-3 Albert Vinter
90′ 4-3 Lasse Overgaard
90′ 4-4 Lasse Bruun Madsen
90′ 5-4 Gustav Fraulo
90′ 5-5 Lukas Falk Hansen
90′ 6-5 Christian Jørgensen
90′ 6-6 Nikolaj Ellegård
90′ 7-6 Mathis Konradsen

FCM U17 (3-4-3): Magnus Jensen – Malte Bøndergaard, Gustav Bjerge, Mads Nybo – Gustav Fraulo, Adam Nygaard Andersen, Simon Kristiansen, Jonatan Lindekilde – Jonathan Asp Jensen, Malte Melin, Christian Jørgensen – Lasse Overgaard (60′), Mathis Konradsen (60′), Marcus Nielsen (74′), Mikel Gogorza (82′).