Akademiet

U17 var brandvarme i kulden

Årets sidste hjemmekamp blev en mindeværdig en af slagsen, da AC Horsens blev destrueret med hele 10-0.

20/11/22
Kasper Petersen

I bidende koldt vejr fik de fremmødte tilskuere hurtigt et mål at varme sig på. Efter seks minutter vandt Christian Jørgensen en duel, og han stormerede derefter mod baglinjen. Jørgensen sendte bolden ind til Nicolaj Tornvig som styrede bolden ind via stolpen til 1-0, og så var målfesten ellers skudt i gang.

Blot fire minutter senere var oplæggeren til 1-0-målet selv i den scorende rolle. Christian Jørgensen modtog bolden fra Sofus Johannesen, som bankede den op i nettaget til 2-0.

De midtjyske spillere pressede højt, og det stressede tydeligvis gæsterne. En upræcis aflevering blev opsnappet af Sofus Johannesen, som lavede en elegant pirouette, inden han sparkede bolden ned i venstre målhjørne. 3-0 til FC Midtjylland hvilket nærmest var lig med en reel afgørelse efter blot 17 minutter.

Og skulle der, trods den skuffende start, fortsat være en smule optimisme i Horsens-lejren om et comeback, sørgede Mikel Gogorza for, at det ikke kom på tale. Christian Jørgensen sendte en lang aflevering afsted, og efter tæmningen havde Gogorza massere af tid og oceaner af plads til at skære ind i banen og sende bolden i gæsternes mål.

Syv minutter senere var Gogorza igen på pletten. Efter passivt forsvarsspil og tvivlsomt målmandsspil kunne Gogorza drible upresset ind i feltet og sende bolden i netmaskerne for anden gang på bare syv minutter.

Kollapset for gæsterne fortsatte tre minutter efter, de havde samlet bolden ud af netmaskerne for femte gang. Sofus Johannesen spillede Tornvig fri, som sikrede hans andet mål i kampen med en følt inderside til stillingen 6-0.

Inden pausen blev det også til 7-0. Mahdi Babaiasl spillede Sofus Johannesen fri, som sparkede bolden ind fra distancen med et knastørt hug i en yderst godkendt halvleg fra målscoreren med to mål og hele tre assists.

Fem minutter inde i anden halvleg fuldendte Mikel Gogorza sit hattrick. Tre minutter forinden fik Albert Lodberg annulleret et glimrende frisparksmål grundet den midtjyske mur, men det lod Lodberg sig ikke slå ud af.

Et glimrende overlap sendte ham fri på baglinjen, men der manglede midtjyder i gæsternes felt. Dog endte bolden alligevel i AC Horsens’ mål, da gæsternes keeper kiksede sit indgreb. Bolden blev derefter opsnappet af Gogorza, som kunne sende kuglen i netmaskerne.

Med ti minutter igen kom der endnu en scoring. Begge Horsens’ midterforsvarere skubbede pludseligt op, hvilket skabte et kæmpe tomrum, som Christian Jørgensen var opmærksom på. Daris Catak sendte bolden i dybden, og Jørgensen var sikker i sin sag, da han scorede til 9-0. Godt set af den midtjyske offensiv, men samtidig en af de aktioner, der gjorde det synligt, hvorfor gæsterne har den dårligste defensive statistik i rækken.

Det blev også til den magiske tocifrede føring kort før slutfløjt. Sander Evjen-Brostrøm spillede Jonathan Lindekilde fri, der sparkede bolden ind på hans holdkammerat Marcus Nielsen, som afrettede den så meget, at det efterlod gæsternes keeper chanceløs. Hele 10-0 til FCM efter 89 minutter.

Det blev også den sidste scoring på EDC Arena for kalenderåret 2022 i en magtdemonstration af U17, som leverede akademiets største sejr i år. En præstation, der naturligvis ikke var mange indsigelser fra hos cheftræner Allan K. Jepsen.

– Det er svært at klage over noget på en dag, hvor måltavlen vel siger alt. Det, som jeg er mest stolt af i dag, er, at de blev ved med at holde det simpelt, når det til tider var let. Når noget er let, kan det faktisk blive svært at holde fokus og koncentration samt at gøre tingene færdigt. Det her var et skridt i den rigtige retning, men som jeg også sagde til drengene, så er vi langt fra færdige endnu. Det her var bare et lille skridt på vejen, og vi har langt op til dem, der ligger nummer et. Det er den position, vi skal stræbe efter, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

Årets sidste kamp i U17 Ligaen er et møde med rækkens ubestridte førerhold, F.C. København, inden turen går til det svenske for at deltage i de Nordiske Mesterskaber. Kampen mod københavnerne spilles den 26. november med kampstart kl. 13.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – AC Horsens U17

6′ 1-0 Nicolaj Tornvig Hansen
10′ 2-0 Christian Jørgensen
17′ 3-0 Sofus Østergaard Johannesen
28′ 4-0 Mikel Gogorza
35′ 5-0 Mikel Gogorza
38′ 6-0 Nicolaj Tornvig Hansen
41′ 7-0 Sofus Østergaard Johannesen
51′ 8-0 Mikel Gogorza
78′ 9-0 Christian Jørgensen
89′ 10-0 Marcus Nielsen

FCM U17 (4-3-3): Liam Johan Selin – Albert Lodberg, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen, Mahdi Babaiasl – Lasse Overgaard, Christian Jørgensen, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen – Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm – Jonatan Lindekilde (62′), Daris Catak (62′), Andreas Knak (62′), Theis Bøndergaard (70′), Marcus Nielsen (70′).