Akademiet

U17’s tur til at møde Vejle

Det er to ubesejrede hold, der tørner sammen, når FCM tirsdag aften gæster VB Parken.

13/09/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U19 spillede lørdag 4-4 mod Vejle, og nu er det så blevet U17-holdenes tur til at sætte hinanden i stævne.

Efter tre runder har FCM U17 fortsat maksimumpoint i U17 Ligaen, hvor de indtager en delt førsteplads. Senest blev det til en 1-0-sejr over Esbjerg efter en tæt kamp.

– Selv på en dag, hvor vi ikke ramte vores topniveau, vandt vi alligevel, og vi holdt nullet. Det siger noget om, at vi har et stærkt bundniveau, og strukturmæssigt har vi set meget solide ud i de første kampe, fortæller Claus Therkildsen.

Tirsdag aften gælder det mødet med Vejle, der ligeledes har fået en fin start på sæsonen – en sejr og en uafgjort er status for “Jyllands rubin”, der senest spillede 1-1 imod AGF.

– Jeg regner med, at Vejle stiller med et hold med mange andetårsspillere, og det bliver en fysisk udfordring for os, men ellers tillægger jeg ikke det nogen afgørende betydning. Vi går efter at sætte os på kampen og bestemme hvor og hvordan, der skal spilles fodbold, og så er jeg da spændt på, hvordan vi håndterer de perioder, hvor vi må acceptere ikke at have initiativet, fortæller FCM’s cheftræner.

Målfarlig midterforsvarer

Hos FCM er Gustav Bjerge foreløbig topscorer efter tre runder på trods af, at han spiller i midterforsvaret. 15-årige Bjerge er førsteårsspiller, men fik allerede debut i U17 Ligaen i sidste sæson.

– Han er først og fremmest en dedikeret forsvarsspiller, men det er ikke tilfældige mål, han har scoret. Han er dygtig på standarder og i luften, fortæller Therkildsen om Bjerge.

Den unge midterforsvarer kan få sin landsholdsdebut, da han er udtaget til U16-landsholdet, der møder Portugal og Belgien i den kommende uge – i øvrigt sammen med holdkammeraterne Asp, Lindekilde og Christian Jørgensen.

Opgøret mod Vejle spilles i VB Parken på Hellumvej 9 i Vejle tirsdag kl. 19.00.