Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Akademiet

U19-anfører Voldby forlænger sin aftale

Den 18-årige angriber, som er anfører for de ældste akademister, der i går spillede sig videre i Youth League, skriver under på en ny femårig aftale.

26/10/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Julius Voldby gik forrest med anførerbindet om armen, da U19 forleden spillede sig videre i Youth League efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod de portugisiske mestre fra FC Famalicão.

Voldby scorede selv på det første spark fra 11-meterspletten, og kronede en hidtil flot sæson, hvor han i skrivende stund er topscorer med otte mål i U19 Ligaen.

Gense den nervepirrende Youth League-sejr

Nu underskriver den talentfulde angriber en ny femårig aftale med FCM, der strækker sig til sommeren 2028.

– Jeg er utroligt glad for den tillid, klubben viser mig. Det er rart at have fremtiden på plads og nu kunne fokusere fuldt ud på min udvikling, hvor jeg ønsker at spille mig endnu tættere på førsteholdet og på sigt blive en fast del af det, siger Julius Voldby og fortsætter:

– Midtjylland har et flot trænings-setup, og der er høj kvalitet hele vejen rundt lige fra akademi til førstehold. Jeg ser det som et af de bedste steder at udvikle sig i Danmark.

Julius Voldby debuterede og scorede for 3F Superligaholdet i pokalkampen mod Aabenraa tilbage i starten af september.

‘Duncan’ ser god udviklingskurve

Morten ‘Duncan’ Rasmussen ved om nogen, hvordan man får netmaskerne til at blafre. Den tidligere Superliga-bomber er assistenttræner for FCM U19, og han udtaler følgende om Julius Voldby, der kom til klubben forrige sommer fra AC Horsens:

– Julius har en flot fysisk pakke. Han er stor, stærk og har fart. Det er ikke tit, man ser kombinationen af de tre ting, så på den måde er han spændende. Han har været her i halvandet år og er inde i en god udvikling, hvor han har taget sine ting med fra AC Horsens og samtidig bygget på med nogle af de ting, vi ønsker her i klubben, siger ‘Duncan’.

Assistenttræneren roser også Julius Voldbys måde at løse anførerrollen på.

– Sidste sæson var Julius ny i Midtjylland. Han gjorde det godt, men var meget med lapperne ude for at lære. Han spillede med en masse gode spillere, og det skal han nu give videre til de yngre spillere i år. Det gør han godt; han tager ansvar, og man kan altid regne 110 procent med ham, siger ‘Duncan’, der ser muligheder for, at angriberen kan bygge yderligere på som målscorer:

– Vi har rykket ham som målscorer, men vi skal udvikle ham endnu mere. Han er blevet roligere i sine afslutninger, og han arbejder på at blive køligere endnu, når han får mulighederne. Det bliver han bedre og bedre til, men der er fortsat lidt at gå på.

For Julius Voldby og resten af U19-mandskabet venter nu en vigtig periode i ligaen, inden der henholdsvis den 8.- og 29. november igen står Youth League på menuen med ukrainske FC Rukh Lviv som modstander.