Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

U19 fik uafgjort mod mestrene

U19 var lørdag eftermiddag i aktion igen efter landsholdspausen. Hjemme på Ikast Stadion fik de besøg af de forsvarende mestre fra OB. En sen scoring af indskiftede Djuric sikrede uafgjort.

13/09/20
Morten Ambo

FC Midtjylland U19 startede som lyn i torden, hvor de især i de første 30 minutter af kampen lagde et aggressivt pres på gæsterne. Ulvene var i boldbesiddelse, havde god kontrol over kampen og skabte gode chancer. Derfor var det også fuldt fortjent, da Mads Kristian Hansen, efter et flot opspil, fra kanten af feltet flot sparkede bolden i kassen til føringsmålet efter blot syv minutters spil.

Holdets cheftræner, Henrik Jensen, var da også utroligt tilfreds med den præstation han så i de første 30 minutter af kampen:

– I de første 30 minutter spiller vi tæt på vores maksimale niveau. Vi præsenterer virkelig godt både kollektivt, individuelt, samt defensivt og offensivt. Vi er aggressive, har bolden og skaber en masse chancer. Det var jeg utrolig glad for at se, lyder det fra Henrik Jensen.

Efter 30 minutters spil kom OB dog bedre med i kampen. De spillede mere aggressivt og bragte en høj intensitet ind i kampen. Det gjorde, at momentum blev mere ligeligt fordelt, hvorfra kampen bølgede frem og tilbage. Det resulterede i, at udeholdet kom tilbage i kampen efter 35 minutters spil.  Noah Christensen blev spillet i dybden og rundende Valdemar Thomsen i FCM-buret og sendte bolden i kassen via undersiden af overliggeren.

Kampbilledet forblev rodet med chancer i begge ender i starten af anden. Det blev dog anderledes i det 55. minut, hvor OB fik en mand udvist. Herefter stod fynboerne utroligt kompakt, og løb de ekstra meter der skulle til. Det gjorde betingelserne ekstremt svære for hjemmeholdet, der havde svært ved at bryde OB-forsvaret op og udnytter overtallet. Gæsterne udnyttede derfor en kontramulighed til at bringe sig i front i det 82. minut, hvor en helt fri Anton Stage Nielsen udnyttede meget plads til at sparke bolden imellem benene på Valdemar Thorsen og dermed gæsterne i front.

Herefter kom ulvene bedre med i kampen og lagde et hårdt pres på OB i jagten på det udlignende mål. Efter 89. minutter lykkedes det. Danijel Dejan Djuric fik tilkæmpet sig et frispark efter en god aktion i venstre side af banen. Hovedpersonen tog sig selv af frisparket og imellem venner og fjerner i OB-feltet knækkede bolden og sejlede hele vejen i kassen til slutresultatet 2-2.

På trods af massiv FCM-dominans i det meste af første halvleg, så var kampens slutresultat fortjent, vurderer Henrik Jensen:

– Det var en kamp som havde flere forskellige ansigter. I de første 30 min er jeg utrolig stolt over at se hvordan spillerne præstere. Der spiller vi på et virkeligt et højt niveau. I løbet af kampen lykkedes OB med at få det bragt lidt mere over på deres præmisser. De lykkedes for meget med at slå kontra på os – det ved vi at OB er god til, og får vi ikke håndteret godt nok. Overordnet set så viste kampen vores topniveau, men viste også, at vi helt naturligt har ting, som vi skal arbejde med i den næste periode, lyder det fra Henrik Jensen.

Næste opgave for FCM U19 er på onsdag den 16/9, hvor AC Horsens venter på udebane.

FC Midtjylland U19 – OB U19 2-2 (1-1)

7’ 1-0 Mads Kristian Hansen
35’ 1-1 Noah Engell Christensen
82’ 1-2 Anton Stage Nielsen
89’ 2-2 Danijel Dejan Djuric

FCM U19 (4-2-3-1): Valdemar Birksø Thorsen – Hanus Sørensen, John Phillip Ndjate, Hosine Bility, Kristoffer Lund Hansen – Frederik Christensen, Oliver Sørensen – Andreas Nibe (72′ Mikkel Tønnesen), Mads Kristian Hansen, Doguhan Aral Simsir (61′ Danijel Dejan Djuric) – Frederik Heiselberg.