Akademiet

U19-gulddrømme: Fredagsbold hjemme mod AGF

De seneste ugers resultater i U19 Ligaen er i den grad gået FC Midtjyllands vej, og nu øjner de ældste akademister en spændende slutspurt forud for fredagens hjemmekamp mod AGF.

02/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det er en spændende tid at følge FCM U19, der med syv sejre i streg og pointtab til de nærmeste konkurrenter har alle trumfkort på hånden i forhold til at blive danske mestre for 11. gang i historien.

Med lutter sejre i de resterende fire kampe, vil guldet definitivt være en realitet.

Ikke desto mindre er holdet fortsat på jagt – ligesom man har været det hele foråret – fortæller cheftræner Allan K. Jepsen:

– Da vi startede op i januar, sagde vi til spillerne, at uanset hvordan og hvorledes skulle vi være på jagt i foråret. Selvom vi hele tiden har ligget nr. 1, har de andre hold haft kampe i hånden til at kunne indhente os. Vi har haft fokus på at gøre alt, vi kan, i forhold til at ende så højt som muligt vel vidende, at vi ikke selv har kunne afgøre noget.

– Der har været en svipser i Aalborg (2-1-nederlag i forårsåbneren, red.), men det er sådan set det; siden da har vi vundet resten, og 90 procent af vores præstationer har været gode.

– Den seneste periode er et bevis på, at drengene træner godt, og når vi samtidig har så dygtige spillere, kommer resultaterne af sig selv. Vores fokus er det samme – intet har ændret sig. Vi skal stadig jagte at blive bedre, vinde fortjent og hele tiden dygtiggøre os. Spillerne bliver målt på et højere niveau, end det, de spiller. De skal jagte en Superligadebut eller en udlandskarriere, og det er det, de træner for hver eneste dag.

– Hvis vi formår det, skulle vi gerne ende med at vinde rækken. Der er en trekløver (FCM, Brøndby og FCK, red.), som kæmper om det. Vi er en af dem og har gjort os fortjent til det, men vi er ikke færdige endnu. Vi er det yngste U19-hold i klubbens historie, så hvis vi kan gå hen og vinde titlen, er det virkelig en bedrift, man vil blive husket for, siger Allan K. Jepsen.

Revanche mod AGF

Fredag kl. 16.00 venter AGF så på EDC Arena i Ikast. Et af de mandskaber, man rent faktisk har tabt til i 2023/24, da det blev til en firemåls-afklapsning i Aarhus i starten af sæsonen.

– Revanchen, vi har til gode, bliver en kamp i kampen. Vi skal have slettet den præstation i Aarhus med en sejr i morgen. Vi kommer ud for at angribe, score en masse mål og sørge for, at de andre ikke scorer. De seneste syv kampe har vi været sindssygt koncentrerede i alle spillets facetter, og det skal vi være igen.

– Sidst i Aarhus var vi på bagkant i stort set alt, vi foretog os, og det var fortjent, at vi tabte den kamp. Målet for i morgen er, ét at få revanche, og to at komme op og trykke vores modstander, som vi har gjort i 2024 hidtil, lyder det fra cheftræneren.

Allan K. Jepsen og co. håber at se så mange som muligt på lægterne fredag eftermiddag.

– Man skal tage ud at se de her unge talenter, som stort set alle mand har udviklet sig flot hen over de seneste ni måneder. Man kommer til at se underholdning og dygtige spillere, som er sultne efter det næste. Det er en god måde at bruge sin fredag eftermiddag på i solskinnet, siger Allan K. Jepsen opfordrende.

Fredagens opgør skydes i gang kl. 16.00, og der er som altid fri entré på EDC Arena i Ikast. Vi livestreamer samtidig opgøret nedenfor.

Livestream: FCM U19 v AGF U19

Du kan altid danne dig et overblik over den aktuelle stilling og kampprogrammet i U19 Ligaen her.