Akademiet

U19 i front ved midtvejsmærket

FCM U19 signalerede deres guldambitioner med en 6-0-sejr over Horsens i premieren. Mandag gælder det Brøndby.

04/04/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Forårspremieren mod Horsens var en kamp, hvor favoritværdigheden ganske vist faldt tungt på ulvene, men hvor man måtte undvære offensive esser som Mads Hansen, Frederik Heiselberg og Aral Simsir, og derfor var det positivt, at U17-profiler som Valdemar Andreasen, August Priske og Gustav Christensen kom ind og viste fine takter.

Med sejren forsvarede FCM’erne førstepladsen i U19 Ligaen. Samtidig har FC Nordsjælland sat point til i deres hidtidige to kampe, og det har betydet, at FCM har slået et hul på fem point ned til forfølgerfeltet. Med tretten kampe tilbage at spille går cheftræner Henrik Jensen dog ikke så meget op i konkurrenternes resultater:

– Vi kan jo alligevel ikke kontrollere, hvad de andre gør, så vores fokus ligger på at være den bedste udgave af os selv, og så har vi jo en stribe nye U17-spillere, vi skal have integreret på holdet, bemærker cheftræner Henrik Jensen.

Til mandagens kamp mod Brøndby kan han atter råde over Aral Simsir (billedet), som er blevet helt klar igen, mens angrebsmakkerne Mads Hansen og Frederik Heiselbergs tilbagevenden endnu ligger et stykke ude i fremtiden.

Blandet Brøndby-start på foråret

Modstanderne fra Brøndby har allerede spillet tre kampe i foråret, og her er det blevet til et 2-1-nederlag til OB’s mestre, en 2-1-sejr over Randers, og senest tabte man i fredags med 2-0 til Silkeborg.

– Brøndby er stærke i pres og genpres og vil gerne spille omstillingerne tidligt. Min forventning er, at de gerne vil gøre det til en urolig og åben kamp, mens vi modsat vil prøve at få overtaget og dominere kampen ved at være på bolden, men under alle omstændigheder tror jeg, at det bliver en intens og tempofyldt kamp, lyder det fra FCM-træneren.

Kampen bliver de to holds andet møde i denne sæson. Den første kamp blev spillet i Brøndby og endte med 4-1 til FCM. En sejr, der reelt blev grundlagt på en 3-0-føring inden pausen.

Der er kampstart kl. 13.00, og opgøret livestreames på Akademiets Facebook-side.