U19 knækkede hidtil ubesejrede Silkeborg

Havde medbragt det tunge skyts i form af Mads Hansen og Aral Simsir, der begge scorede i 3-1-sejren.

25/09/21
Karsten Vestergaard

FCM U19’s forsvarende mestre gik ind til kampen i den lidt uvante situation, at holdet kun havde vundet én af de første fem kampe – modsat forholdt det sig hos værterne fra Silkeborg, der havde gjort rent bord med fem sejre i lige så mange kampe.

Hos FCM U19 har problemet primært været, at man har været for gæstfri bagtil, hvor det er blevet til 17 mål imod hidtil, men hvis FCM-bænken tænkte i defensive baner, var det i hvert fald ikke til at se på opstillingen, der talte et væld af offensivt indstillede spillere.

Blandt disse var årgang 2002’erne Mads Hansen og Aral Simsir, der tilsammen nettede 30 gange i U19 Ligaen sidste sæson, og de satte deres aftryk fra kampens indledning.

Her var FCM U19 i teten, og de mange gode boldspillere var dygtige til at finde rummene i Silkeborgs organisation. Hjemmeholdet har dog ikke maksimumpoint uden grund, og efter tyve minutter begyndte de også at få sat deres spil.

FCM U19 var dog fortsat farligst, og efter 24 minutters spil lynede 02’erne. Aral spillede Mads Hansen fri i feltet, og så bragte han FCM i front.

Føringen var fortjent, og FCM’erne kunne ærgre sig over, at det ikke blev til mere før halvlegsfløjtet. Et par store omstillingsmuligheder blev formøblet.

Også en anden ting nagede. Når det lykkedes Silkeborg at spille sig ud af presset, havde de ofte meget plads, men FCM’erne formåede dog at holde hjemmeholdet fra de åbne muligheder.

Der skulle imidlertid kun gå fem minutter af anden halvleg, før de sort-røde satte trumf på. Det skete igen efter godt kombinationsspil, der mundede ud i, at Valdemar Andreasen satte Aral Simsir op til scoring. 2-0.

FCM U19 havde efterfølgende mulighederne for at lukke kampen helt, men de forsømte det. Silkeborg var meget på bolden, men det blev sjældent farligt. Derfor var det symptomatisk nok en FCM-opspilsfejl, der bragte dem tilbage i kampen i det 74. minut. Et boldtab gav værterne en omstilling, som Magnus Bøttker udnyttede til at reducere til 2-1.

Så var det pludseligt svært ikke at tænke tilbage på kampene mod Randers og Vejle, hvor FCM U19 smed tomålsføringer i slutminutterne. Skulle det ske igen?

Ikke denne gang. Det sørgede Danijel Djuric for, da han fra 25 meter sparkede et frispark direkte i kassen.

Hele holdet steppede op

Den føring gav FCM’erne ikke slip på, og de kørte uden de store problemer sejren hjem. Defensivt var det vel nok sæsonens bedste præstation, og det var noget, holdet havde brug for:

– Det var virkeligt positivt at se, hvordan der blev steppet op på det etablerede forsvarsspil. Det var fremgang i den indbyrdes kommunikation, i duelspillet og i vores sideforskydninger. Folkene foran bagkæden ydede også en stor indsats i forsvarsarbejdet, fortalte Kenneth Andersen efter kampen.

Om beslutningen om at inkludere Mads Hansen og Aral Simsir fra førsteholdstruppen, sagde han:

– Mads Hansen og Aral var primært med i dag, fordi de er tiltænkt en rolle mod Rosenborg. Vi ville gerne give dem og holdet en mulighed for at få nogle relationer på plads, inden det går løs på torsdag.

Begge spillere optrådte for førsteholdet i 5-0-sejren over Kjellerup i Sydbank Pokalen i onsdags, men duoen havde tydeligvis intet problem med at motivere sig til U19-kampen:

– Nej, det havde de ikke, men jeg synes også, vi har opbygget en stærk kultur på det punkt. De kommer ind og giver noget til holdet, og modsat var det også fedt at se de andre spilleres reaktion. De kunne godt have tænkt, at “nu kommer de og skal nok ordne det for os”, men i stedet tog de ansvar og initiativ, og det roste jeg dem for efter kampen, kom det fornøjet fra Kenneth Andersen.

Næste kamp for FCM U19 er udekampen mod Rosenborg i UEFA Youth League. Kampen spilles torsdag kl. 18.00 på Lerkendal i Trondheim, mens der er returkamp den 19. oktober.

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 1-3 (0-1)

24′ 0-1 Mads Hansen (assist Aral Simsir)
51′ 0-2 Aral Simsir (assist Valdemar Andreasen)
74′ 1-2 Magnus Bøttker
78′ 1-3 Danijel Djuric

FCM U19 (4-3-3): Mathias Balle – Rasmus Kristiansen (62′ Mads Nybo Lauritsen), Pontus Texel, Mikkel Fischer, Jakob Leerhøj Larsen – Oscar Fraulo, Andreas Nibe, Valdemar Byskov Andreasen (75′ Heini Sørensen) – Mads Hansen, Aral Simsir (66′ Donavan Bagou), Gustav Ørsøe Christensen (46′ Danijel Djuric).