Akademiet

U19: Må bruge skuffelsen som drivkraft

Med onsdagens Youth League-aflysning koncentrerer FCM U19 sig nu om titeljagten i den hjemlige liga.

18/02/21
Karsten Vestergaard
Foto: FC Midtjylland

U19’s drømme for foråret fik onsdag et skud for boven, da UEFA meddelte, at årets Youth League er aflyst grundet COVID19-situationen – herunder ikke mindst de restriktioner, der er på rejser mellem landene.

Derfor bliver der ikke nogen reprise på 2016-matchen mellem FCM U19 og Atletico Madrid – en beslutning, der gjorde ondt på Akademiets gange:

– I sidste uge fik vi de første indikationer fra UEFA på, at Youth League måske alligevel ikke ville blive afviklet, så vi var forberedte på, at det godt kunne blive udfaldet, siger Henrik Jensen, der endnu ikke har haft lejlighed til at vende tingene med hele truppen.

– Jeg har talt kort med vores anførergruppe, og de er meget skuffede, ligesom der er folk i klubben, der har lavet et stort forberedelsesarbejde, hvilket nu er spildt. Så for os alle er det en bitter pille at måtte sluge, men vi må bare præstere i ligaen, så vi får muligheden igen til næste år, erklærer FCM-træneren.

Trods Corona-restriktioner og en hård vinter har Akademi-holdene haft en tilnærmelsesvis normal opstart, da man er omfattet af den samme Corona-protokol som Superliga-holdet. I praksis har det betydet, at de to hold har kunnet træne uden at skulle splittes op i små grupper.

U19: Testkampe mod OB, Esbjerg og AaB

Han og holdet spillede den første testkamp i fredags, hvor OB gæstede EDC Arena. Kampen blev afviklet over 120 minutter (2 x 45 + 30 min.), hvoraf de første 75 minutter var forbeholdt U19-spillerne, og de sidste 45 minutter var med et U17-hold.

Kampen blev en målrig affære, som FCM vandt med 9-3, og alt i alt var Henrik Jensen glad for, hvad han så i sin og holdets første kamp i 2021:

– Specielt vores offensive spil fungerede godt. Vi var gode til at holde tempo og intensitet i vores angrebsspil og få åbnet OB op. Vores forsvarsspil var lidt mere så som så, men som første kamp efter vinterpausen så det bestemt fornuftigt ud, sagde Henrik Jensen.

Onsdag aften var FCM’erne i aktion igen – denne gang mod Esbjerg i en kamp, der endte 1-1. Esbjerg kom foran på et straffespark efter en lille times spil, men blot to minutter efter udlignede Danijel Djuric, da han fulgte op på et stolpeskud fra Victor Lind.

– Det var lidt med omvendt fortegn set op mod OB-kampen. Vi var stærke i presspillet og så solide ud defensivt, men offensivt var det ikke så sprudlende, fortalte Henrik Jensen.

Udskiftning hen over vinteren

FCM U19 har hen over vinteren sagt farvel til en lille håndfuld spillere. Oliver Jeppe er vendt tilbage til Brøndby, den færøske U21-landsholdsspiller Hanus Sørensen har skrevet kontrakt med Middelfart i 2. division, Zsombor Puskás er skiftet til Vasas SC i hjemlandet Ungarn, og endelig er Oliver Sørensen blevet udlejet til Fredericia i 1. division.

Umiddelbart noget af en åreladning, men FCM U19 skal nok komme ud i en slagkraftig udgave, forsikrer Henrik Jensen.

– Vi har fået Tobias Damtoft, Victor Bak Jensen og Oscar Fraulo tilbage fra skader, og så har vi også Juan Moreno, der nu har haft et halvt år til at lære klubben, holdkammeraterne og spillestilen at kende, fortæller han.

FCM U19 har endnu en træningskamp planlagt. Den spilles onsdag, hvor AaB kommer til Ikast.