Akademiet

U19 måtte grave dybt

FCM U19 var bagud og en mand i undertal i pausen, men sled sig til to point i Horsens.

06/05/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Starten fejlede ikke noget for FCM U19, der bragte sig foran på en tidlig scoring fra Jonathan Lind – den formstærke angriber læste spillet godt og mødte et indlæg fra Daniel Kristjansson i feltet.

Fraset målet var der dog ikke meget at glæde sig over for FCM’erne i første halveg, hvor AC Horsens var bedst. ”Den Gule Fare” udnyttede klogt at de havde vinden i ryggen og fik med vilje samt fysik presset spillet op på FCM’s banehalvdel.

En gang i mellem kammede det dog over, og det var tilfældet efter 25 minutter, hvor en Horsens-spiller gik unødvendigt hårdt i ryggen på Mikkel Fischer, der ramte jorden med modspillerens fulde vægt oven på sig.

Det kostede desværre FCM-profilen en skade, og så måtte Adam Andersen træde ind i det midtjyske midterforsvar. Herfra kunne han kort efter se til, da Angelo Nehme – tidligere FCM U17 – blev retvendt på FCM’s banehalvdel og bragede udligningen ind fra distancen.

Gæsternes genvordigheder var dog på ingen måde overstået, og kort før pausen indtraf en af de afgørende sekvenser i opgøret.

Anfører Pontus Texel ville lægge bolden tilbage til Mark Ugboh, men hans aflevering blev for kort, og så kunne en AC Horsens-spiller komme på bolden – dog kun kortvarigt, for Texel trak ham ned, og blev prompte præsenteret for direkte rødt.

Den kendelse var der ikke noget at sige til, men til gengæld virkede det mere tvivlsomt, at forseelsen skulle være begået indenfor feltet. Dommeren lod sig dog ikke rokke af FCM-protesterne, og så kunne Jashar Beluli gå til pletten og bringe hjemmeholdet på 2-1.

Status for FCM ved pausefløjtet var således, at holdet havde mistet hele sin højre forsvarsside, var bagud og så endda en mand i undertal. Et svært udgangspunkt mod et Horsens-old, der har en af U19 Ligaens bedste hjemmebanestatistikker.

Der var dog ikke nogen opgivenhed at spore hos FCM’erne, der kom langt bedre ud efter pausen, hvor de også havde vinden med sig. Der kom meget mere fysik og boldfasthed ind i de sort-rødes spil, og hjemmeholdet blev presset tilbage i egen forsvarszone.

Efter en times spil var Valdemar Byskov meget tæt på at udligne med et spark fra feltkanten, men Andreas Hermansen i Horsens-målet leverede en stor redning.

Stadig formåede FCM’erne dog at fastholde spillet oppe på hjemmeholdets banehalvdel, og seks minutter før tid kom det forløsende mål. Horsens fik ikke afvist et indlæg, og efter en gang klumpspil inde i feltet tæskede Isa Musa (billedet) til sidst bolden i nettet. 2-2 og det var fortjent efter en halvleg hvor hjørnesparksstatistikken endte 8-0 i FCM’s favør.

Dramaet var dog ikke slut, for nu skulle de to hold ud i en straffesparkskonkurrence om et bonuspoint. På de første fem spark misbrugte begge mandskaber ét forsøg, og så måtte der findes nye skytter – første mand for FCM var Isa Musa, der stod for presset, og så skulle en Horsens-spiller score. Afslutning blev dog læst af Mark Ugboh, og så kunne ulveflokken knytte næverne og glæde sig over et potentielt meget vigtigt ekstrapoint.

– Det er lidt blandede følelser, jeg sidder med lige nu. Vi spiller en god anden halvleg og får vendt en svær situation til fortjente point, men jeg er ikke tilfreds med vores første halvleg, hvor vi ikke får sat vores pres og er på bagkant, opsummerede Kenneth Andersen efter opgøret.

Han fremhævede i samme åndedrag Adam Andersen, Isa Musa, Malte Melin og Jonathan Lindekilde – alle spillere der startede ude, men blev skiftet ind og var med til at vende tingene.

– Indskifterne kommer med noget energi og får sat skub i vores spil, da vi har brug for det, lød de anerkendende ord fra cheftræneren.

I Aalborg vandt FCK med 3-1 og reducerede derved FCM’s forspring til fire point i toppen af U19 Ligaen. Der resterer tre kampe – heraf en indbyrdes – for de to hold. For FCM U19 gælder det i første omgang hjemmekampen mod Vejle, lørdag d. 13. maj kl. 13.00.

AC Horsens U19 2–2 FC Midtjylland U19 (2-1), 6-7 efter strf.

8′ 0-1 Jonathan Lind (assist Daniel Kristjansson)
29′ 1-1 Angelo Luca Nehme
42′ Udvisning: Pontus Texel, FCM
42′ 2-1 Jashar Beluli, strf.
84′ 2-2 Isa Musa

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Pontus Texel, Mikkel Fischer (25′ Adam Nygaard Andersen), Mads Nybo Lauritsen, Daniel Freyr Kristjansson – Jamiu Musbaudeen, Gustav Fraulo, Valdemar Byskov Andreasen (68′ Jonathan Lindekilde) – Jonathan Lind (46′ Isa Musa), Julius Voldby, Gustav Ørsøe Christensen (68′ Malte Melin).