U19: Mangel på marginaler i nyt remis

FC Midtjyllands U19-hold tog lørdag eftermiddag imod SønderjyskE. De to mandskabers kampe har i indeværende sæson været præget af mange scoringer, og lørdagens opgør skuffede ikke på det punkt.

18/09/21
Kasper Petersen

FC Midtjyllands defensiv havde i sæsonens første kampe ikke fået den ønskede start. Der var blevet lukket 14 mål ind i sæsonens første fire kampe, og desværre skulle de kedelige tendenser forsætte i kampens indledning. Den tidligere FC Midtjylland-angriber Mikkel Tønnesen opsnappede bolden i det 3. minut, og her viste han fra start den samme direkthed, som han viste i tiden på heden. I en presset afslutningssituation får Tønnesen alligevel sparket gæsterne foran til stillingen 0-1.

Mikkel Tønnesen skiftede i sommer til SønderjyskE efter en række succesfulde år i FC Midtjylland-trøjen, som bl.a. bød på en sæson som topscorer i U17 Ligaen samt ti mål i sidste sæsons udgave af U19 Ligaen. Desværre for FC Midtjyllands vedkommende havde den tidligere skarpretter ikke glemt, hvor målet stod på EDC Arena. Opskriften til Tønnesens 0-2-scoring er nogenlunde det samme. Efter en personlig fejl i det midtjyske midterforsvar opsnappede Tønnesen igen bolden, og i kontrast til 0-1-scoringen kunne han denne gang forholdsvis upresset lægge bolden ind til 0-2 til gæsterne.

Det var FC Midtjylland, der kom bedst fra start i anden halvleg. I det 52. minut kommer Andreas Nibe i vejen for en sønderjysk aflevering, og her spiller han den første gang videre til Oscar Fraulo langt nede på banen. Fraulo løber derefter 3/4 af banelængden og sætter fire SønderjyskE-spillere af i samme sekvens. Efter at have vristet sig fri reducerede han sikkert til 1-2. Et meget flot solomål af Oscar Fraulo, som samtidig sørger for, at Andreas Nibe blev noteret for en assist via en to meters aflevering omkring 70 meter fra mål.

Desværre får SønderjyskE ti minutter senere tilbagevundet tomålsføringen. Efter et par intense dueller på midten ender bolden for fødderne af endnu en tidligere FC Midtjylland-akademispiller, Mads Sandsberg. Med det svagere venstreben fandt han på flot vis den farlige Mikkel Tønnesen, som lobbede bolden over Mathias Balle i det midtjyske mål på et flot hovedstød, og han fuldender derved sit hattrick på sin gamle hjemmebane.

FC Midtjylland gik derfor ind til kampens sidste 30 minutter bagud med to mål. Ovenpå sidste spillerundes skuffelse mod Vejle skulle de midtjyske spillere hanke op i sig selv mentalt, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

– Vi snakkede i pausen om, at vi til anden halvleg skulle komme med et ordentligt udtryk og tro på tingene. Og det synes jeg virkelig, drengene fortjener stor ros for. Da SønderjyskE kom på 1-3, kunne man godt frygte, at troen forsvandt, men selv der rejser drengene sig trods den her modgang, vi møder.

Og den midtjyske kaptajn, Oscar Fraulo, fik også hurtigt tilbagevundet troen på tingene. Fraulo modtog bolden bare et minut efter SønderjyskE’s scoring, og her viste han igen ekstrem høj fart. Denne gang kom den midtjyske kaptajn i oplæggerens rolle, da han viste overblik og fandt Danijel Djuric udenfor det lille felt, som sikkert sendte bolden ind til 2-3.

Det midtjyske comeback blev også fuldendt. Efter 2-3-scoringen var det FC Midtjylland, der satte sig på kampen, mens gæsterne fra SønderjyskE var mere afventende og lurede på kontraer. Efter længere tids pres blev der sendt et frisparksforsøg afsted fra Danijel Djuric, som tvinger SønderjyskE-keeperen ud i en redning. FC Midtjylland får et hjørnespark, som bliver spillet kort til Andreas Nibe, der herefter slår det, der ligner et indlæg. “Indlægget” sejlede over den sønderjyske keeper og ind bag netmaskerne til stillingen 3-3. Et mål, der helt sikkert var bevidst, hvis man spørger Andreas Nibe.

FC Midtjylland jagtede mere end bare det ene point og var i kampens overtid også tæt på i adskillige situationer. Men som fællesnævneren var i de to andre uafgjorte opgør, manglede de berømte små marginaler i kampens overtid igen. Derfor endte lørdagens opgør 3-3, hvor de midtjyske spillere viste god moral ovenpå skuffelsen i sidste spillerunde mod Vejle.

Den gode moral havde cheftræner Kenneth Andersen også rosende ord tilovers for, men han savnede stadig noget skarphed i det defensive spil.

– Vi er stadigvæk i en situation, hvor det er for let for modstanderen at komme til chancer og mål. For når vi ser på det igen, skal SønderjyskE aldrig have tre mål i sådan en kamp. Til gengæld skaber vi også nok chancer til at vinde kampen, så jeg synes ikke, at drengene får som de fortjener i dag.

Næste opgave for U19 er en udekamp mod Silkeborg IF den 25. september kl. 13.00. Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – SønderjyskE U19 3-3 (0-2)

3′ 0-1 Mikkel Tønnesen
29′ 0-2 Mikkel Tønnesen
52′ 1-2 Oscar Luigi Fraulo
62′ 1-3 Mikkel Tønnesen
63′ 2-3 Danijel Dejan Djuric
85′ 3-3 Andreas Nibe

FCM U19 (4-3-3): Mathias Grysbæk Balle, Mikkel Fischer, Rasmus Kristiansen, Valdemar Byskov Andreasen, Oscar Luigi Fraulo, Unwana William Akpan, Andreas Nibe, Jakob Leerhøj Larsen, Gustav Ørsøe Christensen, Pontus Texel, Danijel Dejan Djuric, Mads Nybo Lauritsen (45′), Gustav Fraulo (62′), Donovan Kafo Bagou (67′), Heini Fossdalsá Sørensen (95′).