Spillemæssig dominans og hattrick af Mads Hansen i 7-0-sejr over Silkeborg IF.

24/10/20
Karsten Vestergaard

Næsten en måned var der gået siden FCM U19’s sidste ligakamp, og man kunne derfor være bekymret for, om der var kommet rust i det ellers så velsmurte maskineri.

Den frygt var ulvene dog hurtige til at fordrive. Allerede efter syv minutter tog de føringen, da Mads Hansen (billedet) på opsigtsvækkende vis sparkede et hjørnespark direkte i mål.

Det har FCM-bomberen gjort før, og ifølge cheftræner Henrik Jensen er det ikke nogen tilfældighed:

– Det er helt bevidst. Han slår den ind så tæt under mål, at den kan gå i kassen af sig selv, hvis den ikke bliver rørt, og det var det, der skete her, fortalte FCM-træneren, der i samme åndedrag fremhævede assistenttræner Silberbauers arbejde på træningsbanen med standardsituationerne.

FCM’erne var generelt rigtig dygtige til at spille sig ud af hjemmeholdets pres og komme ind under Silkeborgs bagkæde med indspil og stikninger i dybden.

Det var også opskriften på 2-0 målet, der faldt efter tyve minutters spil.

Lind løb i dybden, modtog bolden og spillede den på tværs til Mads Hansen, der let kunne fordoble sin målhøst.

For Silkeborg var der langt mellem de opmuntrende sekvenser. I kampens første tyve minutter lykkedes det et par gange hjemmeholdet at spille sig ud af ulvenes pres og når det skete, viste de deres karakteristiske gode pasningsspil.

Farligt blev det dog ikke, og i stedet øgede FCM til 3-0. Frederik Heiselberg fik afsluttet på Mads Hansens hjørnespark, men bolden blev rettet af, af Silkeborgs Jonathan Falbe Hansen, der måtte se sig noteret for et selvmål.

Fem minutter før pausen var det så Aral Simsirs tur til at komme på tavlen. Det skete da han first-timede et indlæg fra Mads Hansen i mål.

Tre mål på fire minutter

Med den præstation kom halvlegsbriefingen mest til at handle om at holde opretholde tempo og koncentrationen – og det gjorde FCM’erne så.

Trods flere gode tilbud skulle de sort-røde dog frem til slutfasen, før de igen fandt vej til nettet. Her blev en lang fremlægning headet videre af Puskas. Mikkel Tønnesen modtog bolden, vendte af på en forsvarsspiller og afsluttede knastørt uden chance for Esben Lange i SIF-målet – lækre ting af de to indskiftede spillere.

Bolden nåede knap nok at blive givet op, før FCM’erne iværksatte et nyt angreb. Bolden endte hos Aral Simsir, der med en elegant lob-aflevering satte Mads Hansen op til dennes hattrick.

I det hele taget var det ikke i denne fase man skulle tage sig en tissepause. To minutter efter scorede Danijel Djuric til 7-0, da han huggede til en nedfaldsbold efter et hjørnespark. Hård kost for hjemmeholdet, der efterhånden må have følt, at det var gæsterne fra Helvede, der var på besøg på JYSK Park.

I kampens sidste spilminut fik hjemmeholdet efter en omstilling deres første og eneste chance i kampen – den var tilgengæld også stor, men Valdemar Birksø forsvarede sit clean sheet med en kanonredning.

– Før kampen synes jeg, at vores sejr i Brøndby var sæsonens bedste præstation, men i dag viste vi den hidtil længste periode med godt spil. Vi er meget dominerende kampen igennem, og prikken over i’et var den energi og kvalitet som indskifterne kom ind med – det var virkelig fedt at se. Vi har ikke spillet i lang tid, så alle var sultne og meget ærgerrige, konstaterede en glad Henrik Jensen fra JYSK Park.

Med sejren fastholder FCM førerpositionen i U19 Ligaen. På de efterfølgende pladser følger FCN og FCK – begge forfølgere vandt ligeledes deres kampe i denne runde. Se resultater og stillingen i U19 Ligaen.

FCM U19 spiller igen førstkommende lørdag kl. 13.00, hvor AGF besøger Ikast Stadion.

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 0-7 (0-4)

7′ 0-1 Mads Hansen
20′ 0-2 Mads Hansen (oplæg Victor Lind)
32′ 0-3 Jonathan Falbe Hansen (sm)
40′ 0-4 Aral Simsir (oplæg Mads Hansen)
83′ 0-5 Mikkel Tønnesen (oplæg Zsombor Puskas)
84′ 0-6 Mads Hansen (oplæg Aral Simsir)
86′ 0-7 Danijel Djuric

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Kristoffer Lund Hansen (82′ Oliver Jeppe), John Ndjate, Hosine Bility, Nikolas Dyhr (71′ Zsombor Puskas) – Victor Lind (70′ Nicholas Douglas), Frederik Christensen, Andreas Nibe (71′ Danijel Djuric) – Mads Hansen, Frederik Heiselberg (75′ Mikkel Tønnesen), Aral Simsir.