U19 nedbrød AC Horsens

FCM U19 sikrede lørdag eftermiddag syvende sejr i træk ved at besejre AC Horsens på EDC Arena.

29/10/22
Kasper Petersen

Hjemmekampe for de unge ulve er efterhånden lig med tre point. Og i lørdagens kamp mod AC Horsens gik der heller ikke længe, før FC Midtjyllands U19 hold var på sejrskurs.

Efter blot seks minutters spil var den nylige førsteholdsdebutant og U19 Liga-topscorer på pletten. Gustav Ørsøe Christensen modtog bolden fra Heini Sørensen, og gjorde derefter selv arbejdet færdigt ved at banke bolden op i nettaget med venstrebenet. 1-0 til FCM.

I det 22. minut var Julius Voldby tæt på at gøre det onde ved hans tidligere holdkammerater. Bolden blev lagt tilrette af Gustav Ørsøe Christensen, og derefter sparkede Julius Voldby på mål. Afslutningen fik dog en smule for meget og ramte overliggeren i stedet for netmaskerne. Voldby spillede generelt en rigtig flot kamp, hvor han løste sin opgave som opspilsstation glimrende.

Gustav Ørsøe Christensen er brandvarm for tiden, og den midtjyske nr. 9 fik også fordoblet føringen inden pausen. Den lokale skarpretter stod klar i feltet efter et flot gennembrud af Gustav Fraulo. Christensen var iskold og sparkede hjemmeholdet foran med 2-0 via. stolpen.

I anden halvleg kom gæsterne bedre med. Den Gule Fare sammensatte angrebene med højere kvalitet, hvor særligt det tidligere FCM-talent Angelo Nehme var iøjnefaldende.

Men i stedet for at spændingen blev genoplivet, var det hjemmeholdet, som lukkede kampen.

I det 71. minut erobrede FCM et langt udspark på gæsternes banehalvdel, og de midtjyske spillere satte derefter tempo. Mikel Gogorza spillede Heini Sørensen fri, men den efterfølgende afslutning fra færingen blev reddet. Indskiftede Jonathan Lindekilde stod klar på returen, og han ekspederede sikkert bolden det sidste stykke over stregen.

Derefter bød gæsternes sig til på en af deres notoriske farlige dødbolde. Et hjørnespark blev sendt mod bagstolpen, og dette var tæt på at resultere i mål, da gæsterne ramte overliggeren.

I det sidste kvarter af kampen jagtede Gustav Ørsøe Christensen ihærdigt hans fjerde hattrick i indeværende sæson. Den selvtillidsfyldte angriber var også tæt på i flere omgange bl.a. med to forsøg snævert ved siden af stolpen samt en imponerende dribletur.

Men flere mål kom der ikke, og dermed sikrede FCM’s U19-hold sig endnu en sejr i en tilfredstillende præstation ifølge cheftræner Kenneth Andersen.

– Det blev lige så svært og bøvlet, som vi havde regnet med. Jeg synes vi tog teten på kampen fra start, hvor vi skabte mange chancer og samtidigt hurtigt fik en scoring. Imens holdt vi også Horsens på et minimum af chancer, og det, de tilspillede sig, tog målmand Mark Ubgoh sig af. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, fortæller Kenneth Andersen.

Næste opgave for FCM’s U19-mandskab er et topopgør på Capelli Sport Stadion i Køge mod de danske mestre fra F.C. København. Midtjyderne har fem point ned til københavnerne, som dog har spillet to kampe færre grundet deres UEFA Youth League-kampagne. Opgøret spilles lørdag d. 5 november med kampstart kl. 13.30.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – AC Horsens U19 (3-0)

6′ 1-0 Gustav Ørsøe Christensen
36′ 2-0 Gustav Ørsøe Christensen
71′ 3-0 Jonathan Lindekilde

FCM U19 (4-3-3): Mark Nnamdi Ugboh – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Adam Nygaard Anderesen, Daniel Freyr Kristjansson – Andreas Nibe, Gustav Fraulo, Heini Fossdalsá Sørensen – Gustav Ørsøe Christensen, Julius Voldby Rosenberg Hansen, Malte Haulund Melin – Malthe Bøndergaard (45′), Jonatan Lindekilde (59′), Mikel Gogorza (59′), Jonathan Filho Lind Rasmussen (77′), Rasmus Kristiansen (87′).