Akademiet

U19 op mod Brøndbys Masterclass

Optakt: To af U19 Ligaens mest scorende hold tørner lørdag sammen, når FCM gæster Brøndby.

25/09/20
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Fire sejre og en uafgjort, og en målscore på 18-5. FCM U19 er kommet godt fra land, og topper U19 Ligaen efter fem runder.

Både offensivt og defensivt har tingene fungeret godt for det ældste akademihold – assistenttræner Michael Silberbauer har også bidt mærke i et par ting, som FCM’erne er lykkedes godt med i sæsonindledningen:

– Jeg synes vi har været dygtige til at få bygget spillet op nedefra egen forsvarszone, og spillerne har været gode til at tage de løb, der skaber gennembrud. Derudover har vi vist at vi kan lave mål på mange forskellige måder, både i etableret spil, på omstillinger og på standardsituationer, fortæller Michael Silberbauer, der understreger, at den gode start ikke må blive en sovepude.

– Vi er tilfredse med den start, vi har fået på sæsonen, men i fodbold er det her-og-nu, der tæller. Så vi skal hele tiden hæve niveauet og blive endnu bedre til de ting, vi har gjort godt, lyder det fra Silberbauer.

Han og det øvrige trænerteam kan glæde sig over, at ikke færre end ni forskellige spillere har budt ind med mål fra sæsonstarten. En anden positiv udvikling har været, at truppens førsteårsspillere over en bred kam har vist, at de allerede nu kan gøre sig gældende i U19 Ligaen.

Lørdag tager FCM U19 turen til den københavnske vestegn, hvor Brøndbys Masterclass-talenter venter.

En forrygende slutspurt efter Corona-nedlukningen gjorde, at de blå-gule i sidste sæson var forsvindende tæt på at vriste guldet ud af hænderne på OB, og sjællænderne har ikke glemt at spille fodbold hen over sommeren.

Senest blev det til en 4-2 sejr ude over Horsens, og med en målscore på 15-11 efter fem kampe er Brøndby U19 et livligt bekendtskab. Især angrebsduoen Jagvir Sing Sidhu (6 mål) og Mathias Kvistgaarden (5 mål) skal FCM’erne holde et vågent øje med.

Der er kampstart i Brøndby lørdag kl. 12.30.