Akademiet

U19 overvandt afbud

Juan Moreno og Gustav Ørsøe Christensen stod for målene i tirsdagens 3-0-sejr over Horsens.

11/05/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Det var en FCM-trup uden flere af de normale profiler, der tirsdag aften tog turen til Horsens.

Frederik Heiselberg og Oscar Fraulo var udtaget til U19-landsholdet, der onsdag spiller mod Tyskland, mens Viktor Bak og Victor Lind var fraværende. Førstnævnte plejede en småskavank, mens Lind er i spil til 3F Superliga-holdets kamp torsdag.

Om det var de mange ændringers skyld skal være usagt, men i hvert fald fik FCM’erne en dårlig start på kampen. Ulvene kunne ikke finde flow i spillet. Der blev spillet for langsomt, og der blev lavet for mange fejl.

Det var vand på Horsens-møllen. Hjemmeholdet virkede til at have noteret FCM U19’s gode form og fokuserede på at forsvare sig, hvilket de gjorde dygtigt og konsekvent.

Som halvlegen skred frem, begyndte FCM’erne dog at finde rytmen, og i det sidste kvarter fik holdet skabt flere gode chancer. Umiddelbart før halvlegsfløjtet fik de tilspillet sig et hjørnespark, som Valdemar Andreasen tog kort til Nibe, der tog et træk og bankede bolden på den fjerne stolpe. Afslutning eller indlæg? Juan Moreno var ligeglad og sparkede riposten i mål.

Angriberne slog til i slutfasen

Således opløftet gik FCM’erne til pause, og de fortsatte de gode takter i starten af anden halvleg, hvor de kunne og burde have lukket opgøret.

Det skete bare ikke, og som kampen gik på hæld, fortabte FCM U19 sig i indviklede opspilsmønstre, mens “Den Gule Fare” begyndte at stikke tilbage med sporadiske modangreb.

Et egentligt tryk på FCM-målet blev det ikke til, men værterne fik tilspillet sig en række dødbolde og gjorde FCM’erne bevidste om, at de altså kun havde et enkelt måls forspring.

Det blev dog ikke nogen gyserafslutning. Det sørgede Pontus Texel og Juan Moreno for tolv minutter før tid. Højrebacken slog et kvalitetsindlæg ind i fødderne på den colombianske angriber, der scorede sit andet mål i kampen.

2-0-scoringen fik rystet målketchuppen ud af flasken, og to minutter efter lukkede Gustav Ørsøe Christensen (billedet) definitivt opgøret med sin tiende sæsonscoring. 3-0-målet faldt efter godt forarbejde af Valdemar Andreasen.

Så var der ikke mere tilbage i opgøret, og FCM’erne kunne puste ud efter veludført arbejde mod en modstander, hvor de ikke fik noget foræret:

– Det blev nøjagtigt lige så bøvlet og besværligt, som vi havde ventet. Horsens gør en dyd ud af at forsvare sig, og vi måtte slide for sejren, sagde Kenneth Andersen efter opgøret.

Han måtte på dagen undvære Heiselberg og Lind, der har høvlet mål ind på stribe for FCM i foråret, og derfor var det meget tilfredsstillende, at Juan Moreno og Gustav Christensen i den grad leverede det offensive “punch” med tre mål mellem sig:

– Det er virkelig rart, at et par andre bare trådte til, og jeg glæder mig over, at vi har så mange målscorere på holdet, roste en glad Andersen.

Med sejren konsoliderede FCM U19 deres øjeblikkelige andenplads i U19 Ligaen. De forsvarende mestre mangler to kampe og spiller allerede igen på lørdag, hvor de besøger Esbjerg.

AC Horsens U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-1)

45′ 0-1 Juan Moreno
78′ 0-2 Juan Moreno (assist Pontus Texel)
80′ 0-3 Gustav Christensen (assist Valdemar Byskov Andreasen)

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Gabriel Kehinde Victor, Ousmane Diomande (26′ Malthe Bøndergaard), Mikkel Fischer, Pontus Texel – Heini Sørensen, Andreas Nibe, Valdemar Byskov Andreasen (80′ Rasmus Kristiansen) – Gustav Ørsøe Christensen, Juan Moreno, Danijel Djuric (72′ Gustav Fraulo).