U19 sat skakmat af Randers

En kamp i trist efterårsvejr endte med et ditto resultat for FCM U19, der led sæsonens første nederlag.

21/11/20
Karsten Vestergaard

Efter en fornuftig start på kampen kom spillet gradvist mere og mere over på Randers’ præmisser. Kronjyderne var stærke i duelspillet og fik skrabet flere og flere andenbolde til sig. De blev vekslet til kontraangreb, der, som halvlegen skred frem, blev mere og mere nærgående.

Det var derfor hverken overraskende eller ufortjent at “hestene” kom foran efter 28 minutters spil. FCM tabte bolden på vej frem ad banen, og nåede ikke tilbage på plads, før Frederik Pedersen havde fyret kanonen af. Skuddet strøg ind ude ved den ene stolpe, og så førte RFC.

Målet fik FCM’erne til at gå højere op i presset, og det lykkedes også at skabe kvalificerede muligheder til Danijel Djuric, Victor Lind og Mads Hansen – men ikke nogen udligning.

FCM’erne kom ud til anden halvleg med en ambition om at være bedre på bolden og spille sig ud af hjemmeholdets pres. Det lykkedes ulvene ganske fint med, og kort inde i halvlegen var Mikkel Tønnesen helt tæt på at score da han efter et klumpspil klappede til bolden. Desværre for angriberen kvitterede Johannes Langballe med en redning fra øverste hylde.

Herfra begyndte kampen at tippe til Randers’ fordel. Kronjyderne gik hårdt ind i duellet og arbejdede forbilledligt. Det betød at FCM U19 aldrig fik lagt et vedvarende tryk, og Randers undgik dygtigt at kampen udviklede sig til en rendyrket forsvarskamp – i stedet formåede de hele tiden at komme af sted i omstillinger, og hjemmeholdet var lige så tæt på 2-0 som FCM var på 1-1.

Trods fem minutters overtid lykkedes det ikke FCM U19 at tage det ene point, og ulvene led dermed deres første nederlag i indeværende sæson – faktisk havde holdet ikke tabt siden før den første coronanedlukning i marts.

Assistenttræner Michael Silberbauer var skuffet, men afklaret over kampens udfald:

– Jeg ærgrer mig over at vi ikke var lidt bedre på bolden i dag, men ellers vil jeg ikke male fanden på væggen, med tanke på hvor godt spillerne har gjort det over en lang periode og hvor langt tilbage det seneste nederlag ligger. Det vigtigste lige nu er, hvordan vi kommer videre, og hvad vi viser i næste weekend mod AaB, lød ordene fra FCM-træneren.

Andetsteds vandt FC Nordsjælland med 4-0 over bundproppen Horsens og overtager dermed førstepladsen i U19 Ligaen – dog med en kamp mere end FCM U19. Se stillingen i U19 Ligaen.

Randers FC U19 – FC Midtjylland U19 1-0 (1-0)

28′ 1-0 Frederik Gottfredsen Pedersen

FCM U19: Valdemar Birksø – Kristoffer Lund, Hosine Bility, John Ndjate, Hanus Sørensen (71′ August Priske (FCM U17)) – Frederik Christensen, Andreas Nibe (83′ Nicholas Douglas), Danijel Djuric – Mads Hansen, Victor Lind, Mikkel Tønnesen (71′ Zsombor Puskas).