Akademiet

U19 skød fyrværkeriet af i sæsonens sidste kamp

Med en 6-4-sejr over Vejle sørgede FCM's U19-mestre for, at guldet blev fejret på behørig vis. Hattrick af Mads Hansen og Victor Lind.

19/06/21
Karsten Vestergaard

Sæsonen har budt på masser af succes for FCM U19, men i første halvleg af kampen mod Vejle var der ikke meget at juble over.

Hjemmeholdet startede ellers godt med ivrigt og målsøgende spil, men efter et kvarters spil kom der malurt i bægeret. Gæsternes Valdemar Sadrifar huggede på kassen, men Birksø kom ud i fuld længde og dirigerede bolden uden om stolpen. Desværre slog han skulderen og måtte efter længere tids behandling lade sig udskifte med Simon Stampe Madsen.

Midtvejs i halvlegen headede Mikkel Tønnesen på trekantsammenføjningen. FCM’erne fastholdt angrebet, og det endte med en ny stor chance til John Ndjate, der måtte se sit skud reddet af Tobias Haahr Jakobsen.

I stedet tog Vejle føringen. Valdemar Sadrifar viste fornem sparketeknik, da han skruede et frispark begået mod ham selv forbi muren og ind ved den fjerneste stolpe.

FCM’erne forsøgte at svare hurtigt igen, men i stedet bragte gæsterne sig på 2-0. Simon Stampe kunne ikke holde et skud fra distancen, og bolden røg ud til Jashar Beluli, der fik sparket halvkikset til bolden. John Ndjate gjorde sit bedste for at sparke væk på stregen, men kunne lige akkurat ikke forhindre scoringen.

Grundet det lange spilstop ved Birksøs skade var der lagt en del tid til, og det udnyttede FCM’erne til en psykologisk vigtig reducering lige før pausefløjtet. Aral Simsir satte afsted i slalomløb mellem Vejle-spillerne, inden han lagde bolden af til Victor Lind, der fra en spids vinkel huggede 1-2-målet ind ved den ene stolpe.

Lind og Hansen målamok efter pausen

Det var ikke sådan, FCM’erne ønskede at slutte sæsonen, og det gjorde de helt tydeligt fra starten af anden halvleg, hvor Vejle blev skudt ud af skoene.

Først udlignede Victor Lind med sit andet mål – en simpel tap-in midt for mål på et godt indlæg fra Mads Hansen.

To minutter senere måtte Lind bide i græsset, da han blev tacklet hårdt omkring midterlinjen. FCM-bænken appellerede for frispark, men dommeren lod spillet fortsætte. Det udnyttede Aral Simsir til at slå en dyb aflevering fra egen banehalvdel til Mads Hansen, der sprintede ned, rundede målmanden og scorede til 3-2.

Fem minutter senere slog FCM-bomberen til igen. Frederik Christensen brød et opspil fra Vejles bagkæde og spillede Hansen i medløb. Han tog et par træk og lagde behersket bolden over i det lange hjørne. 4-2.

Kort efter brød William Akpan igennem i venstresiden og blev nedlagt, da han trak ind i feltet. Straffespark, og fra ellevemeterpletten sikrede Mads Hansen sig sit hattrick.

Med tyve minutter tilbage blev det 6-2, da Aral Simsir uselvisk satte Victor Lind op til afslutning lidt uden for feltet. Lind tævede bolden i nettet på førsteberøringen og stod dermed også noteret for tre scoringer i kampen.

Det var non-stop action, og med et kvarter tilbage kom Aral helt tæt på at komme på tavlen. Han vendte og drejede sig inde i feltet, indtil Vejle-forsvarerne må være blevet søsyge, og huggede til sidst på mål.

Med en fantomredning lykkedes det imidlertid Haahr Jakobsen at slå bolden op på overliggeren og ud til hjørne. Her var indskiftede Fabrice Mezema tæt på et debutmål, mens hans hovedstød blev reddet på stregen.

Der skete vitterligt noget hele tiden, og med et kvarter tilbage fik Vejles Gustav Callø reduceret med en lækker afslutning, der tog indersiden af stolpen og sprang i mål.

Minuttet efter gjorde en anden indskifter ham kunsten efter. Mikkel Kristensen gled igennem i FCM’s højreside og scorede med en flad afslutning. Skulle der virkelig til at være spænding om udfaldet?

Ikke for alvor. Vejle pressede på, men FCM’erne satte proppen i og sørgede for, at 6-4 blev slutresultatet.

Efter kampen fik FCM’erne overrakt guldmedaljerne til stor jubel og champagnesprøjt i midtercirklen. Victor Linds tre mål betyder, at han ender som topscorer med 21 ligamål for sæsonen – to mere end Mads Hansen, der følger umiddelbart efter.

– Kunne ikke have skrevet en bedre afslutning

For cheftræner Henrik Jensen var det den sidste U-kamp i denne ombæring. Han tager om kort tid hul på sit nye arbejde som assistenttræner for Superliga-holdet, men i dag nød han bare mesterskabet.

– Jeg kunne ikke selv have skrevet en bedre afslutning. Vi sikrer os mesterskabet for to runder siden, og vi ved, at det er svært at hive sig selv op på bagkant af sådan en præstation, men drengene går ud og leverer en uovertruffen indsats i de to sidste kampe, fortalte Jensen fra et feststemt omklædningsrum.

På spørgsmålet om, hvad det er for et hold, der sikrede klubben det niende U19-mesterskab, svarer han:

– Vi har haft et enormt godt sammenhold, og det har været afgørende for, at vi nu kan kalde os Danmarks bedste U19-hold. Spillerne har været fleksible offensivt og disciplinerede defensivt, og de har det udtryk, vi ønsker og forventer af et FCM-hold, fortæller Henrik Jensen, der glæder sig over, at han også i den kommende sæson kommer til at arbejde videre med flere af U19-profilerne.

FC Midtjylland U19 – Vejle BK U19 6-4 (1-2)

29′ 0-1 Valdemar Sadrifar
35′ 0-2 Jashar Beluli
45+3′ 1-2 Victor Lind (oplæg Aral Simsir)
49′ 2-2 Victor Lind (oplæg Mads Hansen)
52′ 3-2 Mads Hansen (oplæg Aral Simsir)
57′ 4-2 Mads Hansen (oplæg Frederik Christensen)
62′ 5-2 Mads Hansen (straffe)
71′ 6-2 Victor Lind (oplæg Aral Simsir)
76′ 6-3 Gustav Callø
78′ 6-4 Mikkel Kristensen

FCM U19: Valdemar Birksø (18′ Simon Stampe Madsen) – Simon Ulrich Madsen (66′ Juan Felipe Gomez Moreno), John Ndjate, Frederik Christensen – Unwana William Akpan (66′ Tobias Damtoft), Danijel Djuric (46′ Frederik Heiselberg), Oscar Fraulo (66′ Fabrice Mezema), Mikkel Tønnesen – Aral Simsir, Victor Lind, Mads Hansen.