Akademiet

U19 snublede i Esbjerg

En god halvleg var én for lidt, da FCM U19 led forårets første nederlag.

14/05/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U19 lignede fra kampens start det, de var – et hold med fem sejre i træk, og de sort-røde satte hjemmeholdet under tryk fra kampens begyndelse.

Esbjerg måtte se sig henvist til at spille på omstillinger og forsvare sig, men måtte ved flere lejligheder forlade sig på gode redninger fra Emil Jørgensen i målet.

I kraft af spilovertaget kom FCM’erne frem til mange standardsituationer, og det var på en sådan, at de tog føringen. Danijel Djuric viste sin gode sparketeknik, da han sendte et frispark direkte i nettet. En specialitet fra islændingen, der dermed kom op på 10 sæsonscoringer.

FCM-dominansen holdt halvlegen ud, og det eneste kritikpunkt var, at holdet burde have udnyttet overtaget til at lave flere mål.

Det skulle vise sig at blive dyrt, for i anden halvleg var det som om, at noget af energien gik af FCM U19, og så kunne Esbjerg udligne efter en omstilling, hvor FCM’s restforsvar lod noget tilbage at ønske.

FCM’erne kom fortsat til afslutninger, men lige som i første halvleg formåede de ikke at udnytte dem, og ofte gjorde de tingene sværere end nødvendigt.

Mens FCM’erne forsøgte at komme op i omdrejninger, fik hjemmeholdet mere og mere tro på, at der var noget at komme efter, og det blev de yderligere bekræftet i tolv minutter før tid, hvor de bragte sig foran efter et hjørnespark. Midterforsvareren Malthe Nielsen havde sidste touch på bolden.

Så havde FCM U19 travlt, men det hele løb ud i sandet i slutfasen, og en flok skuffede FCM’ere måtte erkende, at forårets første nederlag var en realitet.

Det var en tydeligt skuffet Kenneth Andersen, der gjorde status efter opgøret:

– Måske troede vi, at det nok skulle gå, efter at vi kom foran og sad på tingene. Jeg synes, vi har en rigtig god energi fra kampens start, men den taber vi efter pausen, og vi begynder at være sløsede i vores spil. Og det kan du altså ikke – dertil er holdene i U19 Ligaen for gode, kom det ærligt og ærgerligt fra cheftræneren.

På hjemmebane kunne FCK U19 lade sig kåre som mestre efter en 5-2-sejr over AGF. For FCM U19 gælder det nu om at holde 2. pladsen i duel med primært FC Nordsjælland. Farum-klubben er seks point efter i tabellen, men har spillet to kampe færre end FCM U19, der kun har én opgave tilbage – en hjemmekamp i Ikast mod Lyngby den kommende lørdag.

Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 2-1 (0-1)

30′ 0-1 Danijel Djuric
52′ 1-1 Ebbe Jørgensen
73′ 2-1 Malthe Nielsen

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Gabriel Kehinde Victor (78′ Rasmus Kristiansen), Ousmane Diomande, Mikkel Fischer, Pontus Texel – Heini Sørensen, Andreas Nibe, Oscar Fraulo – Gustav Ørsøe Christensen, Frederik Heiselberg, Danijel Djuric (65′ Obule Sunday Moses).