Akademiet

U19-spillere hjælper til på Guldminen

En række af de U19-spillere, som ikke længere går i skole, bruger nogle af timerne i hverdagen på at hjælpe til på Guldminen. Det gælder både fodboldtræning såvel som undervisning.

21/02/24
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

I sommer blev Christian Jørgensen, Nicholas Beetson og Malte Melin studenter. Dermed er hverdagskalenderen nu mindre pakket og med mere tid til selvtræning – men også andre gode formål.

De tre akademispillere er nemlig begyndt at hjælpe nogle af fremtidens talenter på Guldminen på både træningsbanen og i undervisningslokalet.

– En af trænerne på Guldminen spurgte, om jeg havde lyst til at komme over og hjælpe med at træne målmændene. Det ville jeg gerne, fordi jeg har lyst til at give noget til de unge. Efterfølgende spurgte han så også ‘Chrelle’ (Christian Jørgensen, red.), siger Nicholas Beetson.

– Jeg tænkte det samme. Det lød fedt, og fredag morgen laver vi ikke noget alligevel, så vi kunne lige så godt give noget til nogle af de yngre, der måske ser lidt op til os, tilføjer Christian Jørgensen.

Christian Jørgensen og Nicholas Beetson træner U10 og U11 hver eneste fredag morgen, såfremt kalenderen tillader det.

Om torsdagen har Christian Jørgensen også halvanden time på skolen, hvor han hjælper til med danskundervisningen. Det samme gør Nicholas Beetson hver tirsdag i matematik, mens Malte Melin underviser om onsdagen i dansk.

Giver energi og glæde

U19-spillernes tilstedeværelse til både undervisning og på fodboldbanen vækker stor glæde hos de unge Guldmine-elever – men også drengene selv.

– Det giver mig mere energi. Man kunne jo forestille sig, at man blev mere træt i hovedet, men hver gang, jeg har været derovre, er jeg fuld af energi.

– I starten kunne man godt mærke, de var oppe at køre og hele tiden ville hen og snakke med en: “Kender du ham og ham?”, “Hvad synes du om mine støvler?” og så videre.

– Men det er sjovt – også fordi trænerne giver en lov til at komme med input. Sidst lavede vi nogle afslutningsøvelser, hvor jeg kom med råd til nogle få spillere. Træneren stoppede hele øvelsen og ville have mig til at sige det til alle spillerne. Man bliver fanget af det, og det er fedt at kunne lære noget af det fra sig, man selv har lært i løbet af årene, siger Christian Jørgensen.

Forleden fik Guldmine-eleverne en ekstra stor oplevelse, da førsteholdsspiller, Valdemar Byskov, ligeledes deltog i en undervisningstime.

– Vi spurgte Valdemar, om han ikke ville med, fordi de sikkert ville synes, det var sjovt, at der var en, som havde fået Superligadebut. Der kunne man godt mærke, at det var lidt vildere end med nogle af os U19-spillere, fortæller drengene med et smil.