U19: Storsejr over Lyngby

De ældste akademister spillede en flot kamp og vandt i sidste ende overbevisende 5-1 mod Lyngby i Ikast.

01/09/20
Morten Ambo

FC Midtjylland og Lyngby havde forud for lørdagens U19-opgør i Ikast begge vundet én kamp. Lyngby havde dog spillet to kampe flere end ulvene, og de havde dermed også to nederlag med i bagagen fra deres to seneste kampe mod henholdsvis FC København og Esbjerg.

FCM skulle forsøge at fortsætte den gode start, som de fik med en 3-1 sejr over Esbjerg i deres første kamp to uger tidligere. Og det startede da også godt for de unge midtjyder. Allerede efter to minutter sendte Victor Stange Lind bolden i målet på en omstilling, hvor ulvene erobrede bolden i et højt pres og hurtigt vendte situationen til en stor chance, der altså resulterede i en scoring.

I det første kvarters tid formåede FCM at sætte sig godt på kampe og både presse og stresse Lyngby en del. Det gav ulvene dominans over modstanderne, der dog fik udlignet til 1-1 efter cirka 20 minutters spil. Det skabte lidt røre på banen, og Lyngby kom efter udligningen bedre med i opgøret og lykkedes med at gøre det til en mere åben kamp.

Ulvene var dog gode til at ryste det lille chok af sig og scorede hurtigt to mål inden pausen til stillingen 3-1. Her var det Mads Hansen og Aral Simsir, der fik sparket bolden ind bag Lyngby-keeperen.

Efter pausen var spillet generelt meget åbent med mange omstillinger begge veje. Begge hold forsøgte at presse højt og bolden skiftede fødder mange gange. FCM viste dog, at de er gode i deres chanceskabende og afslutningsspil og fik scoret to yderligere gangen, inden dommeren fløjtede kampen af. Victor Lind nåede at score igen, inden han blev skiftet ud, og til sidst var det Unwana William Akpan, der satte det sidste udråbstegn i storsejren.

– På den negative side kan man sige, at vi tillader for mange chancer imod os, og det skal vi have kigget på, hvordan vi kan undgå at give de muligheder væk. Vi analyserede også i evalueringen, at vores presspil var rigtig fornuftigt langt hen ad vejen. Vi bryder bolden ret højt på banen og vores omstillingsspil så godt ud. Men et stort plus er vores afslutningsspil. Vi formår at spille de omkring 15 chancer, vi skabte, til alle at være afslutninger inde i feltet, og vi skaber nok 3-4 yderligere chancer, end de fem mål vi scorede, siger U19-træner Henrik Jensen efter kampen.

FCM U19 har altså skrabet flotte seks ud af seks point sammen i de første to kampe.

FC Midtjylland U19 – Lyngby BK U19 5-1 (3-1)

2’ 1-0 Victor Lind
20’ 1-1 Andreas Kaltoft
33’ 2-1 Mads Hansen
37’ 3-1 Aral Simsir
49’ 4-1 Victor Lind
87’ 5-1 Unwana William Akpan

FCM U19: Valdemar Birksø Thorsen, Hanus Sørensen, Kristoffer Lund Hansen, John Phillip Ndjate (86’ Unwana William Akpan), Frederik Christensen, Doguhan Aral Simsir (59’ Andreas Nibe), Mads Kristian Hansen, Victor Stange Lind (86’ Zsombor Mark Puskas), Rasmus Kristiansen (46’ Oliver Jeppe), Frederik Heiselberg, Danijel Dejan Djuric (59’ Mikkel Tønnesen).