Akademiet

U19 straffet af Brøndby

En stærk slutspurt kom for sent til at redde point for U19, der lørdag tabte 4-3 på Vestegnen.

04/03/23
Karsten Vestergaard

FCM U19 fik ikke nogen god start på Brøndby Stadion. Holdet fik ikke lagt det nødvendige pres på Brøndby, og når ulvene selv var på bolden blev der ganske enkelt lavet for mange fejl.

Håbet var at holdet kunne holde stillingen og gradvist æde sig ind i kampen, men det punkterede Brøndby effektivt efter et kvarter, da de spillede sig op gennem banens midte og gjorde det til 1-0.

Målet indvarslede ti kummerlige minutter for FCM og fem minutter senere blev det til til 2-0. Midterforsvareren Mikkel Fischer var uheldig at styre et indlæg i eget net.

Især hjemmeholdets omstillinger voldte FCM’erne problemet, og det var ikke bare bagkæden der kunne lastes. Hele holdet hang bagefter, når hjemmeholdet satte kontrastødene ind. Et boldtab og en aflevering i dybden i det 24. minut skubbede FCM’erne længere ned i hullet. 3-0.

Det sidste kvarter af halvlegen blev bedre, set med FCM’s øjne. Spillerne fik hanket op i sig selv, og pressede på for den reducering, der kunne give tro på et comeback. Julius Voldby kom meget tæt med en stor chance, men halvlegsstillingen forblev uændret, 3-0.

To gange overligger

I pausen blev spillerne bedt om at vise noget styrke og gå ud levere 45 gode minutter, og det var også et anderledes skarpt FCM-mandskab, der kom ud, selvom holdet vidste de havde brug for lidt medvind, hvis de skulle komme tilbage.

FCM’erne fik nu lagt trykket og efter knap en time kom indskiftede Malte Melin tæt på at reducere, da hans afslutning tog overliggeren og sprang tilbage i spil. Helt symptomatisk for kampen gav det i stedet en mulighed til Brøndby, der gjorde det til 4-0 på det efterfølgende angreb.

Det lignede en umulig situation for FCM U19, men helt nede i sækken viste spillerne noget vilje og trodsighed. Minuttet efter 4-0-målet reducerede Gustav Christensen på en stikning i dybden fra Mikkel Fischer, kort efter bragede Heini Sørensen læderet på overliggeren og i det 71. minut fik Isa Musa vendt rundt og scoret til 4-2 fra kanten af feltet.

Skulle der virkelig til at være spænding om udfaldet? Ja, faktisk. FCM kastede alt frem i en kompromisløs offensiv og i det 83. minut gjorde Gustav Christensen det til 4-3 efter godt forarbejde af Pontus Texel.

Brøndby-spillerne så ud som om de tænkte over alt det, der kunne gå galt, men selv om FCM’erne fik skubbet spillet om omkring Brøndby-feltet, udeblev den åbne chance der skulle til for at vende tingene helt på hovedet.

Efter seks minutters overtid kunne de blå-gule juble over de tre point, mens FCM’erne bare måtte erkende, at de havde gjort det svært for dem selv med en sløj præstation før pausen.

– Jeg synes vi kommer rigtig dårligt ud, og selvom vi får løftet vores spil markant, var skaden desværre sket. Vi er ærgerlige over udfaldet, men når det er sagt, så glæder jeg mig over den matchning, vi får af et stærkt Brøndby-hold. Det er sådan nogle kampe, vi skal have nogle flere af. Skal spillerne udvikle sig, har de brug for at det har konsekvenser, hvis de sjusker med restforsvaret eller i boldomgangen – og det havde det i dag, sluttede Kenneth Andersen.

Nederlaget betød at FCK U19 kunne overtage førstepladsen i U19 Ligaen med en sejr ude over Randers, men hovedstadsholdet farede ikke spor bedre – de tabte med 4-1 til kronjyderne, og dermed er der status quo i toppen af tabellen. FCM U19 spiller allerede igen tirsdag eftermiddag, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg.

Brøndby IF U19 – FC Midtjylland U19 4-3 (3-0)
15′ 1-0 BIF
20′ 2-0 Mikkel Fischer, selvmål
24′ 3-0 BIF
59′ 4-0 BIF
60′ 4-1 Gustav Christensen (assist Mikkel Fischer)
71′ 4-2 Isa Musa (assist Mikkel Fischer)
83′ 4-3 Gustav Christensen (assist Pontus Texel)

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Daniel Freyr Kristjansson, Mads Nybo Lauritsen, Mikkel Fischer, Pontus Texel – Jamiu Musbaudeen (84′ Edvard Sundbø), Gustav Fraulo (60′ Heini Sørensen), Valdemar Byskov Andreasen – Jonathan Lind (46′ Malte Melin), Gustav Ørsøe Christensen, Julius Voldby (46′ Isa Musa)

På billedet: Mads Nybo Lauritsen.