En tidlig udvisning kom til at præge en livlig kamp mod FCK's talenter.

01/05/21
Karsten Vestergaard

At kalde første halvleg begivenhedsrig ville være en underdrivelse.

Allerede efter fem minutter blafrede netmaskerne for første gang, da FCK’s Rasmus Højlund fik driblet sig ind i feltet og lagde bolden over i det lange hjørne.

Tre minutter senere udlignede FCM U19, da de med højt pres fik en af FCK’s midterforsvarere til at lave en risikabel aflevering ud af eget felt. Bolden blev opsnappet af Andreas Nibe, der ekspederede den videre til Mads Hansen, som spillede Victor Lind blank igennem med målmanden. Lind svigtede ikke, og så stod der 1-1.

Et boldtab ude i venstresiden gav et helt frit skud til Rasmus Højlund, hvis forsøg blev blokeret af John Ndjate inde på stregen. Dommeren bedømte, at FCM’eren tog armen til hjælp, og så var der ingen vej uden om. Direkte rødt til Ndjate og straffespark til gæsterne.

– Bolden rammer ham højt på armen, og jeg vurderede egentlig, det var skulderen ud fra den måde, spillerne reagerede på, men dommeren stod godt placeret, lød det resigneret fra Henrik Jensen efter kampen.

FCK’s William Bøving tog sig af forsøget fra ellevemeterpletten, men inde på stregen havde Valdemar Birksø læst FCK-angriberen og fik verfet forsøget ud mod hjørneflaget.

FCM tog konsekvensen af udvisningen og udskiftede Andreas Nibe med Victor Bak, der gik ind i midterforsvaret, samtidig med at Aral og Victor Lind blev trukket ned på midtbanen, så FCM nu spillede 4-4-1.

Underholdningen var på ingen måde slut, for få minutter efter dummede FCM’erne sig, da de ville sætte spillet i gang. Pontus Texel lagde bolden på tværs til Victor Bak, der modtog bolden helt inde i målfeltet hårdt presset af William Bøving. FCK’eren fik tacklet bolden ind på stolpen og kunne derefter skrabe den det sidste stykke ind over stregen. Et mål, der kunne og burde have været undgået.

To af kampens tre mål var således faldet efter boldtab ved udspil fra egen forsvarszone, og da FCK samtidig var en mand i overtal, kunne man ikke fortænke dem i at presse højt.

Ulempen ved den tilgang er naturligvis, at man risikerer at efterlade en motorvej bagtil, når modstanderen formår at spille sig ud af presset. Det gjorde FCM U19 i det 25. minut, hvor Oscar Fraulo fra egen banehalvdel chippede bolden i dybden til Mads Hansen.

Hansen holdt sig på den rigtige side af FCK’s offsidefælde, skar ind i banen og udplacerede iskoldt Matias Riikonen i gæsternes mål. 2-2 og et stort moralsk rygstød til FCM’erne.

Hjemmeholdet kunne dog ikke forhindre FCK i at tage styringen med kampen, men de forsvarede sig godt. Tre minutter inden pausen måtte ulvene dog give fortabt, da Marko Stamenic flot fik kombineret sig igennem til en afslutning tæt under mål og scorede til 2-3.

Holdt kampen i live

1. maj er som bekendt Arbejdernes Kampdag, og FCM’erne måtte i den grad finde den protestantiske arbejdsmoral frem til de sidste 45 minutter.

FCK’erne kom ud i et hidsigt pres og forsøgte at fremtvinge en afgørelse, og FCM’erne kom til at stå langt nede omkring eget felt og havde svært ved at komme ud af gæsternes pres. Især de første tyve minutter var ren forsvarskamp, der kulminerede i det 64. minut, hvor Ali Almosawe sparkede på undersiden af overliggeren.

De gange, hvor det lykkedes ulvene at slippe ud af presset, var FCK’erne konsekvente med at stoppe spillet med et frispark, og det kostede gæsterne tre gule kort i anden halvleg.

I kampens sidste tredjedel begyndte kræfterne dog at slippe op for gæsterne, og de kunne ikke længere fastholde den samme intensitet i spillet. FCM kom længere frem på banen og fik tilkæmpet sig en håndfuld frispark og hjørnespark.

Idet 77. minut spillede Henrik Jensen sin sidste hånd, da han foretog en trippeludskiftning: Mikkel Fischer, William Akpan og Mikkel Tønnesen kom ind for Tobias Damtoft, Victor Lind og Oscar Fraulo.

Det træk var lige ved at give gevinst, da William Akpan blev spillet alene igennem, men kantspilleren blev den lille i duellen med målmanden, og til sidst måtte FCM U19 strække våben.

– Vi ender med at spille i undertal i over 80 minutter, og det gør naturligvis forudsætningerne svære mod en god modstander. Det kommer til at handle om, at vi skal være disciplinerede og hænge tæt sammen, og der vil jeg rose drengene for at levere en mandfolkeindsats. Vi formår at holde kampen i live og får også et par chancer for at udligne, men det lykkedes desværre ikke, opsummerede Henrik Jensen.

Næste opgave for FCM U19 er hjemmekampen mod Randers FC, der spilles fredag kl. 17.00 – se stillingen og de øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – FCK U19 2-3 (2-3)

5′ 0-1 Rasmus Højlund
8′ 1-1 Victor Lind (oplæg Mads Hansen)
20′ 1-2 William Bøving
25′ 2-2 Mads Hansen (oplæg Oscar Fraulo)
42′ 2-3 Marko Stamenic

FCM U19: Valdemar Birksø – Tobias Damtoft (77′ Mikkel Fischer), John Ndjate, Pontus Texel, Rasmus Kristiansen – Andreas Nibe (15′ Victor Bak Jensen), Frederik Christensen, Oscar Fraulo (77′ Mikkel Tønnesen) – Victor Lind (77′ William Akpan), Mads Hansen, Aral Simsir (55′ Danijel Djuric).