Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Akademiet

U19 tager hul på UEFA Youth League i Norge

De ældste akademister er Danmarks repræsentant i Europa, og første kamp i UEFA Youth League er mod Rosenborg på udebane. Opgøret spilles på Lerkendal Stadion torsdag kl. 18.00.

28/09/21
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjyllands U19-mandskab skal torsdag kl. 18.00 møde Rosenborg BK i Youth League. Det er en turnering, som FCM tidligere har haft stor succes i, og det er da også FC Midtjyllands mål at komme videre og helst langt i turneringen.

– Det er helt klart målsætningen. Jeg vurderer, vi har et hold, der kan klare sig, og det er en turnering, der udvikler vores drenge, fastslår træner Kenneth Andersen.

Det er en turnering, som FCM tager meget seriøst, og cheftræner Kenneth Andersen glæder sig over optimale forberedelser i forbindelse med rejsen til Trondheim godt 1.000 kilometer nordpå, hvor akademiholdet flyver til i privatfly af hensyn til corona.

– Vi lander i Trondheim onsdag. Har lidt taktikmøde deroppe og træner senere på dagen. Så vi er toptunet til torsdag. Vi glæder os, siger Kenneth Andersen forud for mødet med Rosenborg BK på Lerkendal Stadion.

– Vi skal op og lave et resultat, vi kan bruge på hjemmebane. Det er en kamp over to gange 90 minutter, siger Kenneth Andersen.

Returopgøret mod Rosenborg spilles tirsdag den 19. oktober kl. 15.30 på Ikast Stadion.

Afventer trupnyt

I lørdags var Mads Hansen og Aral Simsir fra førsteholdet med mod ubesejrede Silkeborg IF, og de scorede begge i 3-1 sejren. De var naturligvis en forstærkning på U19-holdet, men cheftræneren har endnu ikke afklaring på den endelige trup til opgøret i Norge, da førsteholdet også skal i aktion i Europa på torsdag.

– Førsteholdet prioriterer vi altid først, men vi ser også på den enkelte spillers udvikling, og derfor snakker vi om, hvad den bedste løsning er. Det er et luksusproblem, at vi har to hold med i de europæiske turneringer, lyder det med et smil fra cheftræneren.

Kenneth Andersen og de øvrige trænere har set og analyseret Rosenborg på video i flere kampe. Det meste af holdet spiller i den norske 2. division, hvor det dog ikke er gået alt for godt. Faktisk er det kun blevet til seks point i 19 kampe.

– De spiller jo seniorfodbold, og det kan være svært at vurdere, om det kun er fysikken, de mangler, men faktisk spiller de meget godt. Det er en fordel at spille seniorfodbold hver eneste uge, konstaterer Kenneth Andersen.

Udover at spille seniorfodbold er torsdagens modstander kvalificeret til semifinalen i den norske U19-turnering.

Sådan er turneringen skruet sammen

FCM er sammen med Rosenborg og 30 andre klubber i den såkaldte mesterholdsturnering. Andre 32 hold er U19-hold til de 32 klubber, der spiller Champions League-gruppespil. Derved bliver det i alt 64 klubber, der kæmper om Youth League-titlen – ungdommens svar på Champions League.

Men vejen er lang til både semifinale og finale. I alt seks runder skal vindes inden finalen. En sejr over Rosenborg sender U19 videre til runde to, hvor enten Svijezda 09 fra Bosnien Hercegovina eller Trabzonspor fra Tyrkiet venter. Første kamp spilles på udebane i starten af november med returopgør i Ikast i slutningen af måneden.

Derefter møder vinderen et af de hold, der er blevet nummer to i gruppespillet, og derefter er der lodtrækning blandt 16 mandskaber, hvor de otte vindere spiller kvartfinale. Det er alle kampe, der spilles i 2022, og igen i år afvikles semifinale og finale i Nyon i Schweiz fra den 22.-25. april.

FC Midtjylland har to gange tidligere været i kvartfinalen, hvor endestationerne hed henholdsvis FC Porto og Ajax.

Følg kampen

Da opgøret ikke er udvalgt som TV-kamp og samtidig overlapper Europa League-kampene, tillader UEFA ikke livestreaming. Vi følger op med referat og reaktioner her på siden.