Akademiet

U19 tilbage på sporet

Uden at ramme det helt høje niveau vandt FCM U19 3-0 over Lyngby.

17/09/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Efter et nederlag til FCK skulle FCM U19 lørdag forsøge at rejse sig på udebane mod sidste sæsons nr. 4, Lyngby.

Det skulle ske ved at holde tempo i boldomgangen, spille dybt og ikke mindst ved at komme frem til en masse indlæg.

Missionen lykkedes overordnet set i en fornuftig første halvleg, set med FCM øjne. Lyngby stod ret lavt på banen og virkede afklarede med at overlade det meste initiativ til FCM’erne.

Det passede omvendt midtjyderne fint, og efter tyve minutter blev de sort-røde tilsmilet af heldet. Lyngby-keeperen kunne ikke holde et skarpt indlæg fra Daniel Kristjansson og endte med at tabe bolden ind i eget net.

Kort efter var FCM’erne dog lige ved at sætte føringen over styr, da Sander Evjen-Brostrøm kom til at lave en for kort tilbagelægning. Bolden blev opsnappet af en vågen Lyngby-spiller, der dog kom til kort overfor Christian Rust, som agerede den vigtige sidste skanse.

I stedet blev det 2-0 på et mål, der først og fremmest kunne tilskrives Julius Voldby (billedet). Han erobrede selv bolden ude i siden, driblede sig fri og lagde til sidst kuglen til rette for Mikel Gogorza, som sikkert scorede sit fjerde sæsonmål. Et mål helt efter FCM-drejebogen med højt pres og aggressivitet.

Måtte ikke blive lullet i søvn

Uden at have spillet op til deres bedste førte FCM således med to ved halvleg, men Allan K. Jepsen var alligevel ikke ubetinget glad:

– Min mavefornemmelse var ikke så god i pausen, og det fortalte jeg spillerne. Jeg var bange for, at vi ville blive lullet i søvn – hvis man synes tingene går lidt for let, så skal det være et rødt flag for dig som spiller, og det var vigtigt, at vi var fokuserede og oppe på dupperne.

Det var et godt råd, for som ventet kom der en reaktion fra værterne i anden halvleg. Lyngby skiftede formation, kom længere frem på banen og fik tilkæmpet sig mere boldbesiddelse.

Værternes mere offensive tilgang var dog ikke nok til at slå FCM’erne ud af kurs, og med en koncentreret indsats kørte de sejren hjem. Små tyve minutter før tid lukkede Julius Voldby opgøret efter at have modtaget en god stikning i dybden fra indskiftede Malte Melin.

Så var der kun tilbage at holde nullet i egen ende, og også den mission lykkedes for Christian Rust og holdkammeraterne. Summa summarum: 3-0 og tre gode point til FCM U19.

– Vi vinder fortjent, uden at vi spiller nogen stor kamp. Især i første halvleg virker det som om, at Lyngby accepterer, at vi har bolden meget, og uden at vi spiller supergodt og hurtigt, får vi alligevel skabt et godt antal chancer og scoret to gange. Nu har vi tre kampe mod Horsens, SønderjyskE og OB, hvor jeg håber vi virkelig bliver presset, så vi er helt oppe på tæerne til kampene mod Famalicão i Youth League, fortalte Allan K. Jepsen efter opgøret.

Med sejren indtager FCM en øjeblikkelig førsteplads i U19 Ligaen. Ulvene har dog spillet flere kampe end forfølgerfeltet, der består af blandt andre AGF, Brøndby og FCK – se stillingen og de øvrige resultater her.

Lyngby BK U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)

20′ 0-1 Anton Mayland (sm)
28′ 0-2 Mikel Gogorza (assist Julius Voldby)
72′ 0-3 Julius Voldby (assist Malte Melin)

FCM U19 (4-3-3): Christian Rust – Daniel Freyr Kristjansson, Gustav Bjerge, Adam Nygaard Andersen (75′ Bilal Krubally), Sander Evjen-Brostrøm – Jonatan Lindekilde, Akwasi Owusu (53′ Christian Jørgensen), Alamara Djabi – Mikel Gogorza (75′ Malanding Bojang), Stanley Iheanacho (53′ Malte Melin), Julius Voldby.