U19 vandt målrig topkamp

De unge ulve leverede et flot comeback i anden halvleg og trak det længste strå i topopgøret mod FC Nordsjælland, der blev sendt hjem med et 4-2-nederlag.

07/12/20
Morten Ambo

Lørdag eftermiddag stod der topopgør på menuen, da FCM’s U19 mandskab hjemme på ECD Arena i Ikast tog imod FC Nordsjælland. Gæsterne lå inden kampen på førstepladsen med ulvene lige i hælene, der med sejr kunne med en sejr gå forbi Nordsjælland i toppen af rækken.

Ulvene leverede varen og vandt topopgøret, der blev spillet i et højt tempo, og hvor begge mandskaber jagtede resultatet. Det førte til en masse intensitet og flotte mål.

Det første mål tilfaldt hjemmeholdet efter 13 minutters spil. Frederik Heiselberg udnyttede en fejl i det nordsjællandske forsvar og kunne med en kold inderside lægge bolden i et tomt mål. Målet faldt efter et flot gennemspillet angreb af hjemmeholdet. Ulvene kunne havde øget til 2-0 kort efter, men formåede ikke yderligere at udnytte det pres man havde lagt i det første kvarter af kampen.

I stedet var det udeholdet, der tog momentum og pressede hjemmeholdet i den sidste halve time af første halvleg. Det kastede to scoringer af sig.

Flere gange i løbet af første halvleg pressede gæsterne utrolig højt i håbet om at erobre bolden og sætte en farlig kontra afsted. Netop denne opskrift var udslagsgivende ved det udlignende mål. Gæsterne erobrede bolden på midten af banen og slog hurtig kontra, der endte med et fladt indlæg ind i feltet. Jesper Dickman skulle blot sætte indersiden på også var udligningen i kassen.

Gæsterne kom også foran inden pausen, da Andreas Schjelderup tæt foran mål kunne afslutte et flot, tålmodigt og vellykket angreb.

Gæsterne var tæt på 3-1 føringen i starten af anden halvleg, men måtte se forøget blev reddet på stregen. Det satte gang i en omstillingsmulighed til hjemmeholdet. Et indlæg blev slået ind i feltet og her dukkede Mads Kristian Hansen op bagest i feltet, og han kunne flugte udligningen i kassen.

Det satte gang i FCM-mandskabet, der havde fået mere bid i deres pres og havde fået flyttet momentum over på deres side. Det var derfor ganske fortjent, at Oliver Sørensen få minutter efter de udlignede mål bragte ulvene i front. Han spillede et to med Mads Kristian Hansen og kunne fra en spids vinkel brage bolden ind til 3-2.

FCM forsatte dominansen og udbyggede føringen, da Mads Kristian Hansen var på spil igen i det 69. minut. Ulvene erobrede bolden på midten af banen og satte hurtigt en omstilling i gang. Et indlæg blev slået ind i feltet til Mads Kristian Hansen, der tæmmede bolden og med venstre skøjten sendte bolden i kassen til slutresultatet 4-2 og det var til stor tilfredshed hos cheftræner Henrik Jensen, der var meget tilfreds med ulvenes præstationen – især i anden halvleg:

– Det var en fed kamp at være en del af. Begge hold havde sin andel af kampen og ville vinde. Det var en kamp på et højt niveau. Jeg er meget glad for vores indsats. Vi skulle have været skarpere i første halvleg, men drengene skal have ros for deres anden halvleg, hvor de bringer en masse energi ind i spillet. De følger vores gameplan og er utrolig disciplineret og hårdtarbejdende. Det gør os fra trænerteamet utrolig stolt, lyder det fra cheftræneren.

Med sejren overhaler ulvene lørdagens modstander i rækken og overtager førstepladsen i rækken – et point foran lørdagens gæster.

FCM U19 skal i aktion igen på torsdag, hvor de hjemme på EDC Arena i Ikast møder SønderjyskE i efterårets sidste kamp.

FCM U19 – FCN U19 4-2 (1-2)

13′ 1-0 Frederik Heiselberg
31′ 1-1 Jesper Dickman
39′ 1-2 Andreas Schjelderup
51′ 2-2 Mads Kristian Hansen
58′ 3-2 Oliver Sørensen
69′ 4-2 Mads Kristian Hansen

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Hanus Sørensen (46’ Aral Simsir), John Ndjate, Kristoffer Lund, Nikolas Dyhr – Danijel Djuric (46’ Victor Bak Jensen), Frederik Christensen, Oliver Sørensen (63’ Andreas Nibe) – Mads Hansen, Frederik Heiselberg Victor Lind.