Akademiet

U19: Vejle slap ud af sækken i Billund

Hård kost for FCM U19, der for anden gang i sæsonen satte en tomålsføring over styr i slutminutterne.

12/09/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

For FCM U19 var planen at komme ud i et hidsigt pres og erobre bolden højt. Det lykkedes dog kun sporadisk i kampens indledning, og for ofte kunne VB’erne få sig spillet ud af presset.

Til gengæld var FCM’erne gode i boldbesiddelse, og boldene blev distribueret sikkert rundt med præcise afleveringer.

Det gav de sort-røde overhånden i en ellers åben og jævnbyrdig første halvleg, og FCM’erne kom også tæt på at tage føringen, da Pontus Texel headede et hjørnespark på overliggeren.

På trods af det kneb det lidt for ofte med at finde løsningerne, når bolden var ført frem til Vejles feltkant. Det ændrede Mads Nybo dog på, da han fem minutter før pausen kom fri til indlæg fra venstresiden. Hans indspil blev mødt af Valdemar Andreasen, der chippede bolden i nettet.

Minuttet efter var Moreno og Gustav Christensen tæt på at gøre det til 2-0 efter en omstilling, men i stedet lykkedes det Vejle at få udlignet i halvlegens tillægstid efter et indlæg.

Et lidt ærgerligt mål set med FCM-øjne, for FCM’erne var egentlig på plads og i overtal, men alligevel lykkedes det Vejle at få trukket FCM’erne ud af organisation.

Det samme kunne siges om Vejles mål til 2-1, der faldt umiddelbart efter pausen. Nu var det FCM’erne, der skulle jagte, men ulvene virkede groggy, og Vejle fik nærmest øjeblikkeligt en stor chance for at gøre det til 3-1, men den blev dog ikke udnyttet.

Det var øjensynligt den adrenalinindsprøjtning, FCM’erne havde brug for. De sort-røde skruede op for tempo og intensitet, og det kastede med det samme en udligning af sig. Oscar Fraulo drev bolden helt ned til baglinjen, hvorfra han slog et cutback-indlæg til Valdemar, der udlignede med sit andet mål i kampen.

Fem minutter senere var det Danijel Djurics tid til at komme i fokus. Han fik sig driblet forbi Vejles bagkæde, men blev fældet på kanten af feltet. Det var dog ikke nok til at stoppe islændingen, der scorede direkte på frisparket.

Nu havde FCM’erne fået vendt opgøret, og de blev ved med at presse på. Tyve minutter før tid slap Djuric (billedet) igen igennem, men hans afslutning blev i første omgang pareret af Vejle-keeperen. Oscar Fraulo var dog løbet med ind i feltet og blev belønnet for det, da han scorede på returbolden. 4-2 til FCM.

Frustrerende flashback til premieren

FCM-bænken reagerede ved at lave to udskiftninger og gå over til at spille en 3-5-2 med tre midterforsvarere, og det virkede til at starte med efter hensigten. Det blev en mere rolig kamp med FCM i kontrol, og det lignede længe, at ulvene skulle køre sejren hjem uden de store sværdslag.

Fem minutter før tid var det dog som om, at nerverne begyndte at spille FCM’erne et puds, og der blev smidt for mange bolde unødvendigt væk. Gæsterne kæmpede med alt, hvad de havde, og i det 89. minut fik de spillet bolden ned bag FCM’ernes bagkæde, hvorefter Sidney Powell Osei kunne score fra en spids vinkel.

Så var det svært for FCM’erne ikke at tænke tilbage på åbningskampen i Randers, hvor en tomålsføring i overtiden blev forvandlet til en uafgjort – og desværre gentog historien sig.

I tredje minuts tillægstid sparkede VB-målmanden en lang bold frem. Den gik to FCM-forsvarere begge frem for at afvise med det resultat, at ingen af dem fik clearet bolden. Den blev i stedet opsnappet af Lucas Thorst Riisgaard, der sendte udligningen i nettet og FCM’erne helt ned i kulkælderen.

4-4 på måltavlen, og man kan ikke sige andet, end at Billund IF’s nye opvisningsbane blev indviet med manér – om end det var andre ting, der fyldte i FCM-lejren efter kampen.

– Det er en kæmpe, kæmpe skuffelse for os alle sammen. Igen kan jeg pege på en stribe ting, vi gør rigtig godt, men vi skal altså kunne holde fast og køre sejren hjem. Det er desværre den samme sang igen, hvor vi laver nogle fejl og bliver straffet for det. Jeg kunne godt tænke mig, at modstanderen skulle arbejde meget hårdere for deres mål, end de må lige nu – ja, der er noget mentalt, hvor vi bliver usikre i slutminutterne, men det er for let for Vejle at få os trukket ud af vores organisation, konstaterede Kenneth Andersen ærgerligt.

Det var tredje kamp i træk, at FCM’erne lukkede fire mål ind. Næste opgave bliver hjemmekampen mod SønderjyskE’s talenter på lørdag.

FC Midtjylland U19 – Vejle BK U19 4-4 (1-1)

41′ 1-0 Valdemar Byskov Andreasen (assist Mads Nybo Lauritsen)
45+1′ 1-1 Gustav Callø
47′ 1-2 Christian Grøndal
49′ 2-2 Valdemar Byskov Andreasen (assist Oscar Fraulo)
55′ 3-2 Danijel Djuric
71′ 4-2 Oscar Fraulo
89′ 4-3 Sidney Powell Osei
90+3′ 4-4 Lucas Thorst Riisgaard

FCM U19: Mathias Balle – Mads Nybo Lauritsen, Mikkel Fischer, Pontus Texel, Jakob Leerhøj Larsen (72′ Fabrice Mezema) – Andreas Nibe (77′ Heini Sørensen), Oscar Fraulo, Danijel Djuric (85′ Donavan Bagou) – Valdemar Byskov Andreasen, Juan Felipe Gomez Moreno (72′ Gustav Fraulo), Gustav Ørsøe Christensen.