Akademiet

U19 er danske mestre

De ældste akademister stod for forventningspresset og hjemtog guldet med en sejr i Odense.

20/05/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

– Vi havde forberedt os godt hele ugen og talt om, at vi skulle gøre de samme ting, som vi har gjort hele sæsonen. Omvendt vidste alle jo godt, hvad der var på spil, så selvfølgelig var der lidt ekstra spænding og nervøsitet, lød det fra Kenneth Andersen forinden den vigtige kamp imod OB.

En sejr og FCM U19 kunne lade sig hylde som DM-vindere, mens et pointtab modsat kunne betyde en gyserafslutning med en direkte guldduel mod FCK i den kommende weekend.

Alt det var værterne fra OB selvfølgelig helt klar over, og de stress-testede FCM’s guldbejlere med fysik og aggressivitet i opgørets indledning.

Efter fem-ti minutters OB-dominans var det som om, FCM’erne smed nerverne overbord, og så trådte konturerne af et mesterhold frem. De sort-røde tog kontrol med opgøret, og angrebene begyndte at rulle ned mod OB’s mål.

Et par gode chancer blev forpasset, men efter en halv times spil slog FCM til. Via et højt pres erobrede Valdemar Byskov bolden på banens midte, og FCM-elegantieren drev selv bolden ned til kanten af feltet, før han sparkede 1-0 målet ind.

Momentum var med FCM, og kort efter satte Jonathan Lind trumf på. OB-forsvaret formåede ikke at få clearet et indlæg i feltet og midt i forvirringen var Lind på pletten og fik sendt bolden ind over stregen. Kantangriberen blev ofte brugt som indskifter i efteråret, men har været en stor profil i foråret, hvor det er blevet til 12 scoringer.

Midtjyderne havde udstukket kursen mod mesterskabet, men fik alligevel en forskrækkelse før pausen. Ud af ingenting lykkedes det OB at spille sig igennem FCM’s højreside med en stor chance til følge. Heldigvis trådte Mark Ugboh til med en stor redning, og så kunne gæsterne gå til pause med den betryggende tomålsføring.

Oplevelsen bidrog til, at FCM’erne var oppe på mærkerne, da spillet blev genoptaget. Lige som før pausen sad de sort-røde på spillet, og flere gange var det tæt på 3-0.

Den tredje scoring udeblev dog, og derfor blev anden halvleg aldrig paradekørsel for FCM’erne. Det lå i baghovedet, at OB kunne reducere på en tilfældighed eller en standardsituation, men nøgternt set kom ”De Stribede” aldrig for alvor tæt på at skabe spænding om udfaldet.

Det skyldtes blandt andet Victor Baks tilstedeværelse i forsvaret. Superligaspilleren trådte ind på Mikkel Fischer plads i højre side af midterforsvaret og var med lige dele kommunikation og fysik med til at stabilisere defensiven.

Til slut kiggede dommer Kristian Petersen diskret på sit ur og tog fløjten i munden, og så kunne FCM’erne falde hinanden om halsen. De havde bestået testen og det tiende U19-mesterskab var i hus!

Historisk højt pointsnit

Sejren over OB var FCM U19’s 21. ligasejr ud af 25 mulige, og talenterne holder p.t. et historisk højt pointsnit på 2,6 point per kamp.

DM-guldet er kronen på værket i det, der har været en helt igennem fremragende sæson for de ældste talenter. Ved vinterpausen havde holdet lagt sig i spidsen for U19 Ligaen, og drengene stod distancen i et tætpakket forårsprogram, hvor man endda rejste til USA og vandt Dallas Cup efter en nervepirrende finale mod brasilianske Sao Paulo.

Det er samtidig klubbens tiende U19-mesterskab, siden U19 Ligaen blev oprettet i 2004 – flest af alle. Der resterer en enkelt kamp af sæsonen for de ældste akademister; en hjemmekamp mod FCK, som kunne have været en direkte duel om mesterskabet, hvis altså ikke FCM havde afgjort tingene denne lørdag i Odense.

OB U19 – FC Midtjylland U19 0-2 (0-2)

30′ 0-1 Valdemar Byskov Andreasen
36′ 0-2 Jonathan Lind

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Gustav Fraulo, Mads Nybo Lauritsen, Victor Bak Jensen, Daniel Kristjansson – Jamiu Musbaudeen, Jonatan Lindekilde (66′ Lasse Overgaard Nielsen), Valdemar Byskov Andreasen (76′ Heini Sørensen) – Jonathan Lind (85′ Malte Melin), Julius Voldby (66′ Isa Musa), Gustav Ørsøe Christensen.