Kampprogram

Ude godt, hjemme bedst: André Rømer

André Rømer nyder at være tilbage i FC Midtjylland, som for ham er en ny og forbedret klubudgave både på og udenfor banen.

10/11/23
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, du kan læse her, er en del af søndagens kampprogram, som du kan anskaffe dig fysisk på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Kampprogram: FCM v FCN

André Rømer kom til FCM’s akademi i 2008 som 15-årig. I 2013 startede han for første gang inde på førsteholdet mod Brøndby – den kamp han selv kalder sin rigtige debut, selvom han ugen før havde fået fem minutter på banen mod AC Horsens.

De følgende fem år var han fortsat FCM’er. Så gik turen til OB i et halvt år. Derefter Randers i tre og en halv sæson og endelig et år i Elfsborg i Sverige.

Nu gælder det så atter FC Midtjylland. I sommer skrev han under på en treårig kontrakt med midtjyderne. Her er André Rømer tilbage i vante, men også anderledes omgivelser.

– Det er en helt anden klub, jeg er vendt hjem til. Noget helt andet. Der er opgraderet på det hele; maden, der er 10-15 trænere omkring holdet, alle faciliteter er opgraderet et par niveauer. Det er virkelig en topklub værdig og noget andet, end jeg har været vant til, lyder det fra André Rømer.

Så du kan godt skrive under på, at ude er godt, men hjemme bedst?

– Ja, jeg nyder at være hjemme. Familien nyder det. På kontorerne er det stadig de samme ansigter, og selvom truppen er ny, så det er sjovt at komme hjem og hilse på alle, man kender, siger André Rømer.

Thomasberg trak

De fem år på fremmed græs har givet både op- og nedture for André Rømer.

– Der var modgang i Odense, men siden har jeg spillet fast. Men det har været godt til mig. Det er en anden spiller, FCM har fået hjem. De fem år har givet mig erfaring, og jeg er mere moden og en mere selvsikker spiller, forklarer Rømer.

André Rømer fik også oplevet en anden side af fodboldverdenen. Modgangen.

– I FCM var de første ni år samme trummerum. Når man så kommer til en ny klub, er det nye øjne, der ser på én. Det var et slag i hovedet, at det ikke gik i Odense, men det var heldigvis kun et halvt år. Men modgangen har styrket mig, og heldigvis har jeg spillet fast i de andre klubber. Det gælder om at rejse sig i de svære perioder. Det er der, man ser nogen knække nakken på det.

Det har ikke mindst været mødet med cheftræner Thomas Thomasberg i Randers, der fik André Rømer til at vende hjem til FC Midtjylland.

– Planen var, at jeg skulle hjem. Men hvor var hjem? Jeg havde haft Thomasberg før, og det trak det i den retning, og så var det nemmere at tage beslutningen, forklarer Rømer.

Endnu et mesterskab spøger

Det er ikke fordi, titlerne klæber sig til André Rømer. Og så alligevel. Han var med til at vinde FCM’s første mesterskab i 2015. Han var ikke direkte involveret i mesterskabet i 2018, men spillede dog efteråret 2017, inden han skiftede til OB i vinterpausen. Og nu er svenske Elfsborg, hvor han spillede i foråret, måske på vej mod det svenske mesterskab.

– Ja, så måske kommer der en titel mere, griner Rømer, som med FCM stadig er inde i kampen mesterskabet i denne sæson.

Hvad skal der til for, at en klub kan vinde et mesterskab?

– Du skal have en god gruppe, der trives sammen. Som vil løbe de ekstra meter for hinanden. Hvis en misser bolden eller et løb, så der er anden til at dække hans røv. Individuelt har vi spillerne. Nu skal relationerne styrkes, og vi skal lære hinanden endnu bedre at kende. Det er små ting, der kommer med tiden, når der er sket store udskiftninger, forklarer André Rømer, som slet ikke vil udelukke FCM i mesterskabskampen.

– Vi har stadig en førsteplads inden for rækkevidde. Jeg føler, vi kunne have haft flere point. Vi har smidt for mange føringer, men vi bliver bedre og bedre, lyder forudsigelsen fra André Rømer, som trives på den centrale midtbane.
En stor og forbedret trup betyder også mere konkurrence om pladserne og flere ind- og udskiftninger.

– Man er inde og ude, og der er god konkurrence. Det er både godt og skidt for mig. Jeg vil jo gerne spille hver gang. Men sådan er det. Der er nogen, som skal sidde ude og så byde sig til i de minutter, man får, lyder det fra André Rømer efter mange år i gamet.

Hvad så med Nordsjælland, weekendens modstander?

– De er altid svære at spille imod. Det bliver nok en lige kamp, der bølger frem og tilbage, men vi er vokset meget, siden vi mødte dem sidst (0-3-nederlag i Farum, red.). Så en god kamp og forhåbentlig tre point til os, forudsiger André Rømer.

Køb billet til søndagens brag