Akademiet

Ung offensivspiller: Vi lærer meget af Youth League-kampene

Valdemar Byskov Andreasen, som i opstarten var med omkring førsteholdet, glæder sig til onsdagens møde med Benfica i ottendedelsfinalen i Youth League.

01/03/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Som årgang 2005 er han stadig andetårs U17-spiller, men i denne sæson har offensivallrounderen Valdemar Byskov Andreasen været en fast del af FC Midtjyllands U19-mandskab.

I januar og februar fik han spilletid i fire af førsteholdets træningskampe og scorede endda et glimrende mål i testkampen mod Esbjerg. Han var også med på den første del af træningslejren i Portugal, og det har bragt ham i en skarpere udgave efter nytår.

– Det har været super lærerigt at være med omkring førsteholdet i opstarten. Det er en rigtig god erfaring at få med i bagagen at være med, hvor det hele går hurtigere og stærkere, og det tilføjer man til sit eget spil, fortæller Valdemar Andreasen og fortsætter:

– Jeg synes, at jeg står i en skarpere udgave end før jul, så det er selvfølgelig en dejlig følelse. Nu håber jeg bare, at det kan omsættes til en god forårssæson.

For tre uger siden reducerede han til 1-2 mod Club Brugge, inden FCM fuldendte comebacket i anden halvleg og slog belgierne med 3-2 i playoff-runden i Youth League. Dermed kvalificerede holdet sig til ottendedelsfinalen, hvor Benfica venter på hjemmebane i morgen onsdag.

– Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver en fed kamp, og der er en god fornemmelse på holdet. Vi er klar og motiverede for at levere en stærk indsats, siger den 17-årige offensivspiller.

– Der er ingen tvivl om, at vi skal levere på højeste niveau for at lave et resultat mod Benfica. Vi skal komme med en masse power, energi og tro på, at vi kan gøre det. Vi kommer til at spille vores chance, og så glæder vi os bare til en fed kamp, lyder det fra Valdemar Andreasen.

– Noget andet at spille Youth League

Valdemar Andreasen har som lokal dreng en fortid i samarbejdsklubberne Ikast FC og Herning Fremad, inden han senere blev en del af Herning Elite og FC Midtjyllands talentafdeling. Han husker, hvordan det var at være ude at se FCM’s tidligere U19-hold spille Youth League.

– Jeg husker, at vi var ude og se nogle af Youth League-kampene, da vi var yngre. Der tænkte man da, at det gad man godt selv at spille, så det er sjovt at tænke på, at man nu selv spiller med i turneringen, fortæller Valdemar Andreasen, der nu er i gang med sit andet år som akademispiller.

Det er femte gang, at FC Midtjylland deltager i Youth League. Efter aflysningen af turneringen i sidste sæson er der mange på U19-holdet, som i denne sæson har spillet deres første kampe i ungdommens pendant til Champions League – heriblandt Valdemar Andreasen.

– Det er noget andet at spille Youth League i forhold til U19 Ligaen. Der er mere opmærksomhed omkring kampene, og setuppet er generelt lidt mere professionelt. Det er fedt at prøve, siger den danske U17-landsholdsspiller.

– De udenlandske hold spiller på en anden måde, end dem vi møder hjemme i Danmark, så det lærer vi meget af. Og så er det klart, at hold som Club Brugge og Benfica er stærke modstandere, hvor niveauet er højt, afslutter han.

Valdemar Andreasen står noteret for fem kampe, et mål og to oplæg i Youth League i denne sæson.

Gensyn og mulighed for revanche mod Benfica

Følg FC Midtjylland – SL Benfica

  • Onsdag den 2. marts kl. 14.00 på EDC Arena i Ikast (dørene åbner kl. 12.50)
  • Gratis adgang
  • Siddepladser efter “først til mølle”-princippet og derefter ståpladser
  • TV: TV3 Sport og Viaplay