Akademiet

Ung stopper forlænger aftalen i FCM

18-årige Pontus Texel har sat sin signatur på en ny 5-årig kontrakt. Defensivspecialisten ser frem til at tage det næste skridt.

10/06/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Siden 2004 er der blevet udviklet mange forsvarsprofiler på FC Midtjyllands akademi. Et af de næste defensive talenter, som står på spring, er midterforsvareren Pontus Texel.

Den 18-årige forsvarsspiller har netop skrevet under på en ny kontrakt, som løber frem til sommeren 2027.

– Det har været en fornøjelse at følge Pontus’ udvikling på akademiet i løbet af de sidste tre år. Han har nogle klare spidskompetencer i defensiven, og han bidrager med sine lederevner hver eneste dag. Derfor er vi rigtigt tilfredse med at have lavet en 5-årig forlængelse, fortæller sportschef Svend Graversen.

– Nu skal vi sammen med Pontus og trænerteamet sørge for, at den udvikling fortsætter. Han kan stadig lægge på i forsvarsspillet, men vi har stor tiltro til, at han kan blive ved med at udvikle sig og forløse sit store potentiale, tilføjer Svend Graversen.

Forlængelsen vækker ligeledes glæde hos akademichef Flemming Broe.

– Det er altid glædeligt, når en akademispiller fortsætter på en lang aftale i Midtjylland. Hans defensive potentiale er stort, så det bliver spændende at følge, og det er en fornøjelse at have Pontus i klubben, siger Flemming Broe.

Stort mål indfriet

I sommeren 2019 begyndte Pontus Texel på akademiet i FC Midtjylland, og det var med en klar målsætning om en længere kontrakt i klubben.

– Jeg er sindssygt glad for og stolt af at forlænge min kontrakt. Det har været et stort mål, siden jeg kom til klubben for tre år siden, så det er en fantastisk følelse at have indfriet det. Jeg nyder at være her i Midtjylland, siger Pontus Texel om forlængelsen.

Den unge stopper spillede i den forgangne sæson fuld tid i FC Midtjyllands Youth League-kampagne, der sluttede mod de senere vindere fra Benfica i 1/8-finalen.

– Det har været en fed sæson, selvom vi begyndte lidt halvsløjt i U19 Ligaen og ikke fik så mange point, som vi gerne ville, men den sidste halvsæson har været noget bedre. Vi gjorde en god figur i Youth League, som også var en kæmpe oplevelse at være en del af, og vi sluttede fint af i ligaen, lyder det fra 18-årige Texel, som også var med på førsteholdets træningslejr i februar.

– I vinter var jeg heldig at være med førsteholdet på træningslejr, hvor jeg fik en hel kamp i træningsturneringen. Det var en god og lærerig oplevelse både at se og mærke, hvordan man gør det hele på seniorniveau. Alt i alt har det været et godt år.

Nu er defensivtalentets sigtekorn indstillet på at tage det næste skridt i sin udvikling, mens han også håber på at vinde U19-mesterskabet i den kommende sæson.

– Jeg håber på at træne en masse med førsteholdet og få en masse læring der. Jeg elsker at være i det miljø og suge det hele til mig. Jeg jagter hele tiden det næste skridt, og det kunne selvfølgelig være fedt at få debut i den kommende sæson. På sigt er min drøm at spille mig ind i startopstillingen på førsteholdet, men det kræver fortsat masser af arbejde, understreger Pontus Texel og afslutter:

– Det er også et stort mål for mig at blive dansk mester med U19. Nu er jeg snart andetårs U19, så jeg skal ind og tage endnu mere ansvar på holdet og bidrage til, at vi kan gøre det endnu bedre.

I løbet af sine tre år i FC Midtjylland har Pontus Texel desuden opnået 18 ungdomslandskampe.

Pontus Texels nye kontrakt løber frem til den 30. juni 2027.