Førsteholdet

Vagner Love: Jeg er kommet til Midtjylland for at vinde titler

Vores nye angriber fortæller, at han er meget motiveret for at trække i FCM-trøjen, og at han glæder sig til at dele ud af sin erfaring til de unge spillere i truppen.

20/01/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Et stjernenavn har meldt sin ankomst til heden. Der er tale om den brasilianske angriber Vagner Love, der netop har skrevet under på en halvårig kontrakt i FC Midtjylland.

Selvom han har prøvet mere end de fleste fodboldspillere gennem sin lange karriere, er det alligevel en begejstret og spændt Vagner Love, som med et bredt smil fortæller, at skiftet giver ham kilder i maven.

– Det er en fantastisk følelse at være kommet til Midtjylland. Det giver kilder i maven som ved min første kontrakt, og jeg glæder mig bare til at komme i gang med arbejdet på træningsbanen. FC Midtjylland er et nyt og spændende kapitel i min karriere, og jeg er meget begejstret for, at det er lykkes nu, smiler Vagner Love på sin første dag som FCM-spiller.

Den brasilianske frontløbers CV tæller intet mindre end 21 trofæer – heriblandt to gange Copa America med Brasilien og UEFA Cuppen med CSKA Moskva. 37-årige Vagner Love er motiveret for at udbygge listen af trofæer.

– Som menneske og fodboldspiller er jeg meget konkurrencepræget. Det har jeg altid været, og sulten for at vinde er stadig stor for mig. Jeg glæder mig til at jagte titler med mine nye holdkammerater. Det er derfor, jeg er kommet til Midtjylland. Jeg vil vinde titler her, understreger Vagner Love og tilføjer:

– Folk kan godt lide at tale om min alder, men det fylder ikke meget for mig. Det vigtigste er, at jeg stadig er 100 procent motiveret som fodboldspiller, og det kommer man til at kunne se på banen. Jeg vil gøre mit bedste for at bidrage til holdets succes.

I det seneste halvandet år har angriberen tørnet ud for Kairat Almaty i Kasakhstan, hvor det er blevet til 27 mål og 20 oplæg i 57 kampe. Fem af de scoringer er faldet i UEFA-regi i det netop overståede efterår.

FC Midtjylland henter Vagner Love

Vil hjælpe de unge spillere i truppen

Vagner Love har scoret næsten 300 mål i næsten 600 kampe gennem sin karriere og er blandt de mest scorende brasilianere i dette årtusinde sammen med Neymar, Ricardo Oliviera og Fred.

De fleste af målene er faldet for CSKA Moskva, hvor Vagner Love oplevede sin mest succesfulde tid. Han skiftede til den russiske klub som 20-årig og har ikke glemt, hvordan ældre spillere hjalp ham til rette både på og udenfor banen.

Nu er Vagner Love klar til at indtage mentorrollen selv, hvor han kan dele ud af sin store erfaring.

– Da jeg kom til CSKA Moskva som ung spiller i sin tid fik jeg hjælp og vejledning af flere rutinerede spillere. Det var helt klart en af grundene til, at jeg slog igennem i Europa, og det har jeg ikke glemt, fortæller Vagner Love og fortsætter:

– Derfor tiltaler det mig meget, at FC Midtjylland er en klub, som har mange unge spillere på holdet. Nu er det min rolle at være ham den rutinerede, som kan hjælpe de unge spillere til at tage det næste skridt. Jeg glæder mig til den rolle, hvor jeg kan dele ud af mine erfaringer som fodboldspiller.

Vagner Love bliver den syvende brasilianer i den midtjyske trup, og det er kun en fordel, lyder det fra FCM’s nyerhvervelse, som blandt andet har kendt Evander gennem mange år.

– Jeg har selvfølgelig lagt mærke til, at der er andre brasilianere i FC Midtjylland, og jeg har kun hørt godt om klubben fra dem. De kan hjælpe mig med at falde på plads, og jeg er sikker på, at vi kommer til at have det godt sammen, afslutter Vagner Love.

Vagner Love får nummer 19 og træner med sine nye holdkammerater senere i denne uge.

Køb din trøje i Ulveshoppen

Ulveshoppen giver gratis VAGNER LOVE-tryk på hjemmebanetrøjen, hvis du handler inden kl. 23.59 i dag. Find din trøje og en masse andet FC Midtjylland-merchandise via linket herunder.

Shop FCM-gear i Ulveshoppen