Førsteholdet

Valdemar Byskov fejrede fødselsdag med femårig aftale

Onsdag fejrede det 18-årige stortalent Valdemar Byskov sin fødselsdag med at skrive under på en ny femårig aftale. Ambitionen er nu, at han skal spille sig fast ind på førsteholdet.

26/01/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Der render et stort talent rundt i det midtjyske. En spiller, som har taget de danske ungdomsrækker med storm, og nu står foran sit endelige gennembrud på seniorniveau.

18-årige Valdemar Byskov debuterede for FC Midtjylland i efteråret, da han blev skiftet ind i 5-1-sejren over Lazio på hjemmebane i Europa League. Sidenhen er det blevet til fem førsteholdskampe yderligere for U18-landsholdsspilleren, der også startede inde i weekendens testkamp mod St. Pauli.

Den teknisk stærke og målfarlige offensivspiller er uomtvisteligt et stort talent, og derfor er det glædeligt, at han onsdag kunne fejre sin 18 års fødselsdag med at skrive under på en femårig aftale.

– Det er ingen hemmelighed, at vi ser et kæmpe potentiale i Valdemar. Derfor er vi henrykte over, at han har valgt at skrive under på en ny femårig aftale, og vi tror på, at vi sammen kan være med til at tage Valdemar det næste skridt, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Han er allerede en fast del af førsteholdet, og vi er overbeviste om, at Valdemar dette forår for alvor kommer til at vise sine kvaliteter frem. Han har naturligvis fortsat lang vej, før han når sit fulde potentiale, men vi er meget tilfredse med den udvikling, vi ser fra ham i øjeblikket.

Svend Graversen sætter samtidig ord på, hvilke kvaliteter den 18-årige offensivspiller besidder:

– Der er tale om en teknisk dygtig spiller, som både kan lave mål og assists. Hans flair og adræthed er på et utroligt højt niveau, og hans fodboldintelligens medvirker til, at han kan skabe chancer og bryde en forsvarskæde op ud af ingenting.

Kender klubben og dens værdier

Hovedpersonen selv, der det seneste halve år har kæmpet sig til en fast plads i førsteholdstruppen, udtrykker stor glæde over at skrive under på en ny femårig aftale.

– Jeg er sindssygt beæret over at skrive under på en ny aftale, og jeg er meget tilfreds med den plan, der er blevet lagt for mig. Det har givet blod på tanden at være fast inde omkring førsteholdet. Jeg er helt klart motiveret, ambitiøs og positiv omkring, hvordan den næste tid kommer til at gå.

– Det giver mig en ro, at jeg ved, hvor jeg hører til. Jeg har gennem mine præstationer til både træning og kamp fundet min plads på holdet. Nu skal jeg bygge på mine mangler, og så håber jeg at spille en masse i foråret.

Valdemar Byskov har en fortid hos både Herning Fremad og Ikast FS, inden turen gik til FCM, da han blev U13-spiller. Derfor ved den 18-årige offensivspiller også, hvad klubbens fundament er bygget på.

– Min vej op gennem akademiet betyder, at jeg kender klubben og dens værdier rigtig godt. Midtjylland er en familieklub, og det sætter jeg stor pris på. Det er noget af det, der gør, at jeg elsker at være her, siger Valdemar Byskov, som ved siden af fodboldkarrieren fortsat har et halvt år tilbage af sin HF-uddannelse.

Assisterende sportschef Kristian Bach Bak udtrykker også stor glæde over, det er lykkedes at forlænge aftalen med Valdemar Byskov.

– I FC Midtjylland brænder vi for, at vores dygtigste akademispillere før eller siden skal slå igennem på førsteholdet. Derfor er den her forlængelse med et af vores allerstørste talenter afgørende. Han har allerede vist glimt af sine evner på seniorniveau, og nu er det op til både os og Valdemar at tage ham det næste skridt, fortæller Kristian Bach Bak.

Den nye kontrakt løber til udgangen af 2027.