Vandt topkampen: U19 i udbrud

Slog hidtil ubesejrede FCK og udbyggede føringen i U19 Ligaen.

05/11/22
Karsten Vestergaard

Kampen på Capelli Sport Stadion i Køge var et møde mellem nr. 1 og 2 i U19 Ligaen, og opgøret levede til fulde op til de forventninger, man kunne have til en duel mellem to af landets ypperste talenthold.

FCM U19 ville som altid gerne presse højt og vinde bolde i de farlige områder. Det lykkedes for Pontus Texel efter fem minutters spil, og FCM-kaptajnen fulgte op med et indlæg til bagerste stolpe, hvor Gustav Christensen kom fri af sin markering og sparkede FCM i front.

Der findes næppe nogen forsvarere i U19 Ligaen, der ikke ved, at Gustav Christensen er farlig som en hel sæk klapperslanger – men at lukke ned for ligatopscoreren er ikke så lige en sag.

FCK gik ind til kampen til som ligaens eneste ubesejrede hold, og det er der også en årsag til: Efter tretten minutter udlignede de med en fiks frisparksdetalje, hvor bolden blev løftet over FCM’s bagkæde, så Emil Rohd fik en friløber.

Målet gav værterne et skud optimisme, og i den følgende periode var de gode til at spille sig ud af FCM’ernes pres. Det gav flere gode chancer, men når det virkelig spidsede til, trådte FCM-forsvaret og Mark Ugboh til med gode indgreb.

I den anden ende var der fortsat godt bid i FCM-offensiven, og kampen var grundlæggende bare god reklame for det danske talentarbejde. Det var to mandskaber der både kunne og ville og det gav en medrivende, åben kamp.

Satte trumf på efter pausen

På trods af flere gode chancer blev der ikke scoret yderligere, og FCM’erne gik til pause og lagde en ny plan for at sikre sig de tre point – ikke nogen paladsrevolution, men nogle små justeringer af presspillet.

Det virkede efter hensigten, for de sort-røde kom bedst ud til anden halvleg, og allerede efter to mål lykkedes det at erobre bolden. Islandske Daniel Freyr fandt Julius Voldby, der afdriblede sin direkte modstander og scorede til 2-1. Flot aktion af begge spillere.

Ikke længe efter viste Mikkel Fischer godt overblik, da han chippede bolden hen over FCK’s bagkæde. Den aflevering havde Voldby læst og han rundede FCK-keeper Andreas Dithmer, der fældede ham i feltet.

Så var der pludselig lidt at kigge på for de aspirerende dommere i VAR-vognen, men dommer Lasse Graagaard havde ikke tøvet med at pege på pletten, og det var da også helt korrekt.

Gult kort til Dithmer, mens Gustav Christensen stod for presset og sparkede FCM på 3-1 med sit 18. sæsonmål.

FCM’erne anede at der var mere at komme efter og kom tæt på at lukke kampen på et par gode omstillingsmuligheder. Fra FCK-bænken kunne Alfred Johansson se sit holds status som ubesejret fortone sig, og han reagerede med en dobbeltindskiftning af Victor Froholdt og Jacob Perelman.

Det bidrog til at FCK U19 fik fightet sig tilbage ind i opgøret, og de fik lagt pres FCM, der begyndte at lave boldtab.

Med ti minutter igen fik hjemmeholdet genåbnet opgøret, da FCM’erne ikke fik skubbet forsvarskæden frem. Det gav en FCK-angriber pladsen til at lægge bolden af til Noah Donovan, der sparkede 3-2 målet i nettet.

Reduceringen fik FCM’erne til at finde et ekstra gear, og i kampens slutfase lykkedes det dem at spille sig godt ud af sjællændernes pres.

Trods et par store chancer lykkedes det dog ikke at få scoret til 4-2, men i sidste ende var det uden betydning. Efter fire minutters overtid kunne juble over sejren i topbraget.

Update: se sammendrag fra opgøret på FCK’s hjemmeside – tryk på linket herunder:

Højdepunkter FCK U19 – FCM U19

Glæde over højt niveau

Kampen var ubetinget en af efterårets store styrkeprøver for FCM U19, og bagefter var der stor glæde over både resultatet og kampens niveau:

– Det var en rigtig god U19-kamp, der tjener begge hold til ære. Vores spillere blev udfordret på en anden måde end i mange af de andre kampe, og måtte træffe beslutninger under pres, så det var en rigtig god kamp i forhold til deres udvikling, fortalte Kenneth Andersen fra spillerbussen.

– Det var en kamp mellem to stærke hold, der begge har vundet meget, så det betød meget at vi kunne vinde herovre. Jeg synes også sejren er fortjent – vi har nogle store chancer for at lukke kampen ved 3-1 og 3-2, men lige der manglede kvaliteten lidt, konstaterede Andersen.

Med sejren – den ottende i træk – har FCM U19 slået et hul på otte point ned til FCK på andenpladsen. Hovedstadsholdet har dog spillet to kampe færre. Se stillingen og de øvrige resultater her.

FC København U19 – FC Midtjylland U19 2-3 (1-1)
6′ 0-1 Gustav Ørsøe Christensen (assist Pontus Texel)
14′ 1-1 Emil Rohd Schlichting
47′ 1-2 Julius Voldby (assist Daniel Freyr Kristjansson)
55′ 1-3 Gustav Ørsøe Christensen, strf.
80′ 2-3 Noah Donovan

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mads Nybo Lauritsen, Daniel Freyr Kristjánsson – Jamiu Musbaudeen (85′ Heini Sørensen), Andreas Nibe, Gustav Fraulo – Jonathan Lind (85′ Jonatan Lindekilde), Julius Voldby (72′ Malte Melin), Gustav Ørsøe Christensen

Advarsler: Andreas Dithmer (FCK), Oscar Højlund (FCK), Gustav Fraulo (FCM)