Førsteholdet

Vejen til Europa

Onsdag trækkes der lod til 2. runde i Champions League-kvalifikationen, hvor FC Midtjylland træder ind. Se de mulige modstandere og bliv klogere på vejen til et europæisk gruppespil her.

15/06/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland åbner 3F Superliga 2021/2022 med en hjemmekamp mod OB fredag den 16. juli kl. 19.00.

Herefter begynder de europæiske kampe for FCM, som træder ind i 2. runde af Champions League-kvalifikationen i den såkaldte ‘League Path’.

Det betyder, at FC Midtjylland skal gennem tre kvalifikationsrunder for at gentage sidste sæsons gruppespil i det forjættede land.

I 2. runde er de mulige modstandere Celtic (Skotland), PSV Eindhoven (Holland) og Sparta Prag (Tjekkiet). Der er lodtrækning i morgen onsdag kl. 12.00. Runden afvikles den 20./21. juli med returopgør den 27./28. juli.

Såfremt FC Midtjylland går videre herfra, er der også stærke modstandere i vente i 3. runde, hvor FCM kan møde AS Monaco (Frankrig), Benfica (Portugal) og Shakthar Donetsk (Ukraine). 3. runde spilles den 3./4. august med returopgør den 10. august.

I en eventuel playoff-runde er det de samme hold, FCM kan trække – selvfølgelig afhængig af, hvem der går videre. Den sidste runde spilles den 17./18. august med returopgør den 24./25. august.

Europa League og Conference League

Hvis FC Midtjylland ryger ud i 2. runde af CL-kvalifikationen, står den på Europa League-kvalifikation. Her kan FCM i 3. runde møde Jablonec (Tjekkiet), St. Johnstone (Skotland) og Anothis Famagusta (Cypern). Denne runde ligger den 5. august med returopgør den 12. august.

Går FCM videre herfra, er der playoff-runde i EL-kvalifikationen den 19. august med returopgør den 26. august, men det er endnu for tidligt at fastlægge mulige modstandere her.

I tilfælde af, at FC Midtjylland ryger ud i 3. runde i Europa League-kvalifikationen, er sidste chance for et europæisk gruppespil playoff-runden i kvalifikationen til den nye Conference Leauge. Også her er det for tidligt at danne sig et overblik over mulige modstandere.

I den nye europæiske struktur er der 32 deltagende hold i gruppespillet i både Champions League, Europa League og Conference League.

Sommeropstart 2021

Lodtrækning onsdag kl. 12.00

Først er der altså lodtrækning til 2. runde i Champions League-kvalifikationen. Den kan streames på UEFA’s hjemmeside i morgen onsdag kl. 12.00 eller følges på FC Midtjyllands platforme, hvor der opdateres fra lodtrækningen.

Følg med på vores platforme og hold dig opdateret på FC Midtjyllands europæiske vej.

Information om sæsonkort