Førsteholdet

– Vi må aldrig svinge så meget i niveau

Michael Silberbauer og Henrik Dalsgaard sætter ord på aftenens skuffende 3-3-deler med Lyngby Boldklub.

05/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FCM spillede fredag aften uafgjort med Lyngby Boldklub efter at have været foran 3-0 undervejs i 1. halvleg.

Assistenttræner Michael Silberbauer sætter ord på det skuffende kollaps, som kom efter to uidentiske halvlege.

– Vi kommer rigtigt godt i gang og får lavet de ting, vi gerne vil de første 35 minutter. Her spiller vi en god kamp. De scorer et mål inden pausen, som gør lidt ondt på os. Efter pausen falder vi i niveau og får ikke gjort de ting, vi ønsker, siger Michael Silberbauer og fortsætter:

– I 2. halvleg holder vi ikke godt nok fast i bolden, og vi får ikke sat vores pres ind. De får energi efter 3-2-reduceringen, men først og fremmest skal vi som hold lære at stå imod de her modvindsfaser.

– Vores mål er at spille op til det niveau, vi gør i 1. halvleg. Vi må dog aldrig svinge så meget, at vi indkasserer tre mål på den måde. Topniveauet kan vi se, men det er vigtigt, at vi får hævet bundniveauet.

Dalsgaard: – Vi skal krige den hjem

Undervejs i fredagens opgør lavede Henrik Dalsgaard en flot assist til 2-0, da han fandt Nikolas Dyhr i dybden med en ydersideaflevering.

Den 33-årige forsvarsspiller pointerer en række ting som udslagsgivende for, at Lyngby blev lukket ind i kampen:

– Vi formår ikke at holde fast i bolden, og det kommer til at handle for meget om lange afleveringer. Selvfølgelig er det frustrerende, at vi laver så store fejl. De får et dumt straffespark, og vi giver dem lov til at lugte blod. Det er ikke godt nok, og der er nogle ting, vi skal have kigget på.

– Når tingene ikke kører, må vi krige den hjem i stedet for. Men hvis vi havde gjort tingene ordentligt, ville vi have været langt større foran efter 1. halvleg, understreger Henrik Dalsgaard.

FCM’s næste kamp er allerede på tirsdag, når Benfica gæster Cepheus Park i Randers til returopgøret i 3. runde af Champions League-kvalifikationen.