Førsteholdet

– Vi mangler de sidste marginaler

Erik Sviatchenko og Henrik Dalsgaard er begge tilfredse med indsatsen, men ærgrer sig over, at det kun blev til et enkelt point mod Ludogorets. De savner den sidste skarphed i offensiven.

16/09/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Torsdag aften indledte FC Midtjylland gruppespillet i Europa League med en uafgjort på hjemmebane mod Ludogorets.

Bulgarerne var nok ikke utilfredse med at rejse hjem med 1-1, eftersom FC Midtjylland dominerede gennem hele kampen, mens Ludogorets ikke havde meget at byde på rent offensivt.

Derfor var det da også en ærgerlig Erik Sviatchenko, som dog også kunne se positivt på en stærk spillemæssig indsats.

– Vi formår at presse på og styre kampen i 90 minutter. Vi scorer tidligt, og så får de udlignet på deres eneste chance, som ikke engang er en chance, ærgrer Erik Sviatchenko sig på pressemødet efter kampen og fortsætter:

– Det var en god europæisk præstation udover, at det selvfølgelig skulle have været en sejr. Det næstbedste er en uafgjort, og præstationen i sig selv er et pejlemærke om, at vi kan komme langt i Europa og ser stærke ud. Men vi skal vinde de her kampe.

Skudstatistikken lød på 17-3 i FC Midtjyllands favør, men hjemmeholdet måtte altså nøjes med et enkelt mål. Det blev sat ind efter bare to minutter af Gustav Isaksen, inden bulgarerne udlignede efter en halv times spil i en tilfældig situation.

Isaksen blev dermed den første målscorer i årets Europa League.

Gustav Isaksen: – Det er en blandet følelse

Planen lykkedes næsten

Henrik Dalsgaard spillede sin første europæiske kamp i FCM-trøjen, og kunne fra sin stopperposition se den taktiske plan lykkes.

– Bortset fra, at vi ikke står med tre point, synes jeg, vores plan lykkedes. Vi dominerer dem, vi tør stå med dem mand-mand, og vores presspil fungerer i store dele af kampen rigtigt godt. Vi mangler den sidste skarphed i forhold til at få scoret. Det er en træls følelse at stå med, lyder det fra Dalsgaard.

I anden halvleg lignede Ludogorets et hold, som var tilfredse med uafgjort. Således trak de tiden med adskillige spilstop og lange behandlinger af spillere på banen. Det brød rytmen for FCM, som altså ikke fik sat en afgørende scoring i nettet.

– Vi skulle have været en smule bedre til at holde tempoet oppe, når de gjorde alt for at trække tempoet ud af kampen. Men vi havde chancerne til at vinde kampen, erkender Henrik Dalsgaard og opsummerer:

– Det er de sidste marginaler, som gør, at vi ikke vinder.

Joel Andersson: – Det føles hårdt

I gruppe F’s anden kamp vandt Røde Stjerne 2-1 hjemme over Braga. FCM tørner sammen med Braga i Portugal om to uger i anden runde i gruppespillet.