Førsteholdet

– Vi skal alle stå sammen

Det er ikke kun spillere og stab, som skal levere sit ypperste for at snuppe mesterskabet. Også fansene har en afgørende rolle, siger sportschef Svend Graversen forud for de sidste fem kampe i sæsonen.

01/05/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Kampen om guldet i 3F Superliga spidser til. Blot ét point skiller FCM og Brøndby i toppen af tabellen før de sidste fem runder.

Sportschef Svend Graversen ser frem til de fem ‘finaler’ med stor entusiasme.

– Det bliver fem helt utroligt afgørende kampe, og kampen om mesterskabet kan jo gå helt til sidste minut. Det er det, der gør fodbold sindsoprivende, og det bliver sindssygt spændende, lyder det fra Svend Graversen.

En afgørende faktor for at hente det fjerde mesterskab til klubben er fansene på lægterne.

– Vi har brug for, at vi alle står sammen og skaber en fantastisk intens atmosfære på MCH Arena i de sidste tre hjemmekampe. Det giver den sidste power og energi til spillerne, som kan være det, der får kampene tippet over på vores side, siger Graversen og fortsætter:

– Alle har higet efter fansene hele året, så det er fedt, at vi har nogle at dele kampene med på stadion.

De midtjyske spillere oplevede en forrygende stemning mod FCK for lidt mere end en uge siden, og nu er der tre hjemmekampe tilbage i sæsonen, hvor der bliver brug for mere af det.

– Det er ikke kun en afgørende periode for os inde i klubben. Der er også masser af følelser på spil blandt alle vores fans, og det betyder noget for hele regionen, hvis vi tager titlen igen i år. Det vil vi gøre alt for, slår Svend Graversen fast.

5 afgørende kampe starter søndag

Den første kamp i anden halvdel af Mesterskabsspillet er hjemme mod FC Nordsjælland. Her skal FCM forsøge at revanchere 3-2-nederlaget i Farum i mandags og holde fast i 1. pladsen.

Resten af programmet ser således ud for FC Midtjylland:

FCN (H) Søndag 2. maj kl. 18.00
BIF (U) Søndag 9. maj kl. 18.00
RFC (H) Søndag 16. maj kl. 13.00
FCK (U) Onsdag 19. maj kl. 20.00
AGF (H) Mandag 24. maj kl. 17.00

Varm op til søndagens kamp mod FC Nordsjælland med det online kampprogram. Udover skæve vinkler og statistikker er der optaktsartikler med bl.a. Troels Bech og Brian Priske.

Kampprogram: FCM – FCN

Følg kampen

FC Midtjylland – FC Nordsjælland fløjtes i gang søndag aften kl. 18.00 på MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play