Kampprogram

– Vi skal være skarpe på dagen

Kun tre point tæller, når Randers gæster MCH Arena søndag eftermiddag. Udeholdet har ikke vundet i Herning i mere end 12 år, men cheftræner Brian Priske tager ikke nemt på opgaven.

15/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er en del af kampprogrammet, som udgives online før hver hjemmekamp.

Kampprogram: FCM – Randers

Søndagens modstander Randers FC er for første gang – siden strukturen i 3F Superliga blev ændret i 2016 – i Mesterskabsspillet.

Samtidigt har de netop vundet Sydbank Pokalen ved at besejre SønderjyskE 4-0 i finalen i torsdags. Sæsonens præstationer efterlader respekt hos Brian Priske.

– De har gang i en god sæson, hvor de er med i Mesterskabsspillet for første gang og samtidig har gjort det godt i pokalturneringen. Det vidner om en god indsats fra både staben og truppen, så vi skal være klar. Der er ingen nemme kampe på dette tidspunkt i sæsonen, påpeger FC Midtjyllands cheftræner, der sammen med sin stab har forberedt sig til Randers-kampen på samme måde som sædvanligt.

– Vi kigger selvfølgelig lidt på vores seneste kampe mod Randers, men i sidste ende handler det om os selv. Ugen er bygget op på en måde, så vi kan levere en præstation, der kan give os tre point.

2021 har budt på to opgør mod Randers – begge på udebane. Først hentede FCM en 2-1-sejr i starten af februar, mens det blev 0-0 i den seneste indbyrdes kamp.

Fokus på den næste kamp

Forspringet til Brøndby ligger på et point forud for tredjesidste runde, og det giver anledning til at tænke i forskellige scenarier om mesterskabskampen, som for alvor spidser til.

– Det er en naturlig del af fodbolden, at der bliver spekuleret i alle mulige scenarier, men det er jo eksternt. Det er medier og fans, som gør meget i at tænke længere frem, og det skal de selvfølgelig have lov til, siger Brian Priske, som selv holder tankerne rettet mod den næste opgave.

– Vi, der er her i det daglige, holder hele tiden fokus på den opgave, der ligger lige foran os. Lige nu er det Randers, som vi forbereder os på at møde, og så tager vi den derfra, når vi kender resultaterne af de andre kampe. Det handler altid om at være skarp på dagen, og det skal vi også være mod Randers.

Når FCM – Randers er fløjtet af, spiller Brøndby mod FCK i Parken, inden der venter en midtugerunde før sidste spillerunde i 3F Superliga.

Fornem historik mod Randers

Tiden skal skrues helt tilbage til 2012, før man finder Randers’ seneste sejr over FC Midtjylland. Siden er 22 ligakampe nemlig blevet vekslet til 19 midtjyske sejre og tre uafgjorte.

Hvis man kun kigger på kampe i Herning, er den seneste Randers-triumf i 2009. Dengang hed FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg, og han står i dag i spidsen for netop Randers.

Den statistik skal viderebygges med hjælp fra de 4.450 tilskuere, der tager plads på MCH Arena og forhåbentligt kan skabe en god atmosfære.

– Vi har mærket fansenes støtte i de to hjemmekampe med tilskuere. Det er der slet ingen tvivl om. Det er med til at løfte niveauet og intensiteten endnu mere inde på banen, så vi glæder os utroligt meget til at spille foran vores fans igen, lyder det fra Brian Priske.

Cools: Behøver ingen motiverende tale

Følg kampen

FC Midtjylland – Randers FC fløjtes i gang søndag kl. 13.00 på et udsolgt MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play