Førsteholdet

– Vi steppede op i dag

Henrik Dalsgaard roser den hårde fighterindsats i Aarhus. Det hele er åbent og op til holdet selv, fortæller anføreren.

07/04/24
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Det var måske ikke altid lige kønt, men de tre point kom i hus i Aarhus. Undervejs tillod man blot to skud på mål, og den ene chance, som for alvor blev farlig, tog Jonas Lössl sig sikkert af.

Efter kampen satte Henrik Dalsgaard, som spillede samtlige 90 minutter, ord på sejren:

– Jeg synes, vi skulle have haft mere styr på det, efter de fik det røde kort, men jeg er meget glad for de tre point, siger FCM-anføreren og roser holdets første 45 minutter:

– Det er klart, at vi havde fokus på at få en bedre start end sidst, vi spillede her. Det synes jeg, vi formåede i dag. Vi steppede op, leverede en fight, noget kompakthed, og fik boldene lagt ned der, hvor det var træls for dem. Vi har nogle angribere, der er dygtige til at jage de dybe rum. Samtidig vandt vi mange andenbolde, fik sat vores spil og spillet ud af deres pres.

– Hvis Darío (Osorio, red.) eller jeg selv lige havde scoret en til, så havde det være en rigtig fin præstation, siger Henrik Dalsgaard, som sammen med den 20-årige chilener stod bag nogle af de største muligheder.

Med sejren er FCM tilbage på 1. pladsen i 3F Superliga. Brøndby spiller dog i morgen mod Silkeborg og kan genvinde pole position.

– Det hele er åbent. Det er en kliché, men vi er nødt til at have fokus på os selv. Hvis vi leverer som i sidste uge, kommer vi ikke langt. Hvis vi leverer, som vi gjorde i især 1. halvleg i dag, ser det spændende ud. Vi skal blive ved med at lægge på, og det er det, det handler om for os.

Til slut satte den rutinerede højre back ord på at være tilbage i start 11’eren for første gang, siden han måtte udgå tidligt i forårspremieren mod Brøndby.

– Det var fantastisk. Jeg fik en lidt træls start efter en fantastisk opstart, hvor jeg var i super form. Jeg fik så et lille bitte riv, som gjorde, at jeg blev sat lidt tilbage.