Førsteholdet

Victor Bak efter debut: Fantastisk følelse

Søndagens debutant sætter ord på sin første førsteholdskamp i FCM-trøjen.

23/05/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Før sæsonen var Victor Bak blandt den håndfuld akademispillere, som blev rykket op i førsteholdstruppen fra U19-holdet.

En skadesplaget sæson har dog betydet, at førsteholdsdebuten har ladet vente på sig for den unge forsvarsspiller, som stammer fra samarbejdsklubben IF Nordthy. Debuten kom i går, da FC Midtjylland slog Randers 3-2 hjemme på MCH Arena.

– Det er en fantastisk følelse at få debut. Det er jeg stolt af. Jeg har jo været her i klubben i mange år, smiler Victor Bak efter sin første seniorkamp.

– Jeg har haft utallige skader, og flere af dem kunne vi ikke rigtigt finde ud af, hvad var. De sidste to år har jeg været skadet on-off, så det er selvfølgelig rigtigt stort at stå her og have spillet min første 3F Superliga-kamp, tilføjer den 18-årige defensivspecialist.

Victor Bak, som er venstrebenet, kom på banen fra anden halvlegs start, hvor han indtog pladsen som venstre stopper.

– Det gik vel okay. Man kan godt mærke, at det var lidt højere niveau end U19, som jeg er vant til, men jeg slap fint fra det. Drengene var gode til at hjælpe mig. Det var bare fedt, lyder det fra Victor Bak.

Den unge stopper har været i FC Midtjylland siden U13, hvor han blev en del af Herning Elite og siden blev optaget på akademiet.

– Da jeg startede på U13-holdet i sin tid, var det slet ikke en tanke, at jeg skulle spille på MCH Arena. Selvfølgelig har det været en drøm, jo længere jeg er kommet gennem systemet, så det er en kæmpe dag, siger debutanten, som nu jagter flere kampe på førsteholdet.

– Det giver 100 procent blod på tanden for mere, men jeg ved også godt, at der skal arbejdes hårdt. Der er ingen nem vej ind på så godt et hold, så jeg skal bare klø på, afslutter Victor Bak.

I FC Midtjylland er det en tradition, at der hænges et billede op på akademigangen af akademispillerne, når de får debut på førsteholdet. Nu skal det syvende billede i denne sæson tilføjes på væggen efter et år med hele syv debutanter fra akademiet.

Isaksen ser frem mod pokalfinalen

Stort tillykke med debuten til Victor Bak.