Viljestærk præstation af U17

U17 fik vist, at de kan indstille sig efter forholdene, da de slog SønderjyskE 3-0.

10/04/21
Karsten Vestergaard

Cheftræner Claus Therkildsen havde advaret sine spillere om, at de ville få det svært i Haderslev, hvis ikke de i højere grad stod sammen og gjorde tingene som hold, men ulvene virkede fra kampens start ivrige efter at vise, at de kunne matche hjemmeholdet på hårdt arbejde og energi.

Kampen blev spillet på en græsbane, der ikke indbød til besnærende kombinationsspil, men det slog ikke FCM’erne ud af kurs.

De indstillede sig på en kamp med mange andenbolde, dueller og lange afleveringer og spillede kampen på de præmisser, der nu var.

Og det gjorde de godt. I midterforsvaret vandt Bøndergaard og Nybo deres kampe mod SønderjyskE’s angribere, midtbanen var i bevægelse og fik suget de løse bolde til sig, og angriberne holdt fast i bolden, så holdkammeraterne kunne komme i “anden bølge”.

Det blev eksemplificeret i det 26. minut, hvor en holdkammerat fik lagt bolden af til Valdemar Byskov Andreasen, der havde ladet sig falde ned i banen. Han fik plads at løbe på, og SønderjyskE endte med at begå straffespark på ham. Donavan Bagou omsatte fra ellevemeterpletten.

Føringen var fortjent nok efter en første halvleg, hvor de relativt få chancer tilfaldt gæsterne. Hjemmeholdet viste ved et par lejligheder, at de var farlige på omstillinger, men FCM’erne var påpasselige og fik afvist værterne.

De sidste 45 minutter blev mere chancerige, og det var primært FCM U17, der kom til afslutninger. Donavan Bagou var to gange alene igennem med SønderjyskE’s målmand, men fik ikke øget måltotalen.

Efter en times spil kom Malte Melin ind i stedet for debutanten Jonatan Lindekilde, og også han nåede at misbruge en god mulighed. Melin revancherede sig dog umiddelbart efter, da han med venstrebenet bankede en løs bold i nettet.

2-0-målet fik SønderjyskE til at kaste holdet længere frem, og i omkring ti minutter lignede det et helt åbent spørgsmål, om de ville få reduceret, eller om FCM ville lukke opgøret på en omstilling.

Ingen af delene skete, men mod kampens slutning fik FCM’erne igen sat sig på tingene og kunne køre sejren hjem. I kampens overtid fik Christian Jørgensen scoret sit første mål i U17 Ligaen, da han headede Valdemar Byskov Andreasens frisparksindlæg i nettet.

– Vender det til vores fordel

Cheftræner Claus Therkildsen var glad for de tre point, men i endnu højere grad for den indstilling, spillerne havde lagt for dagen.

– Man skal kunne tilpasse sig forholdene, og det gjorde vi i dag. Vi spiller på græs – en svær bane, og jeg tror, at SønderjyskE tænkte, at det ville være til deres fordel, men jeg følte, at det blev til vores fordel, fordi vi  accepterede vilkårene og spiller kampen på den præmis, der nu er, lød det fra en glad træner på vej hjem i bussen.

Therkildsen fremhævede efter kampen målmand Nicholas Beetson og spillerne i bagkæden for stærke præstationer, men han bemærkede også, at alle mand havde gjort det godt i forhold til at levere den vilje og det udtryk, han havde efterspurgt op til kampen.

FCM U17 spiller allerede igen på tirsdag – dog ikke i U17 Ligaen. I stedet gælder det pokalkampen mod Thisted FC’s talenter. Den kamp spilles kl. 18.15 på Lerpytter Anlæg.

SønderjyskE U17 – FC Midtjylland U17 0-3 (0-1)

26′ 0-1 Donavan Bagou (straffe)
67′ 0-2 Malte Melin
93′ 0-3 Christian Jørgensen (oplæg Valdemar Byskov Andreasen)

FCM U17 (4-3-1-2): Nicholas Beetson – Rasmus Kristiansen (Dereje Nigussie Jensen (FCM U15)), Mads Nybo Lauritsen, Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo – Jonathan Asp (77′ Andreas Bonnén), Heini Sørensen, Jonatan Lindekilde (FCM U15) (61′ Malte Melin) – Christian Jørgensen – Valdemar Byskov Andreasen, Donavan Bagou.