Førsteholdet

– Vores tro på os selv er uændret

Erik Sviatchenko og Bo Henriksen ærgrer sig over nederlaget til Braga, men de er fortsat fortrøstningsfulde forud for resten af gruppespillet.

01/10/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Det begyndte ellers forrygende for FC Midtjylland, som spillede godt til i den hektiske indledning torsdag aften mod Braga.

Evander bragte midtjyderne foran på straffespark efter et kvarters spil, og senere i første halvleg var Elias Olafsson helten, da han reddede spillets største chance, da Braga havde straffespark.

Men i anden halvleg fik portugiserne vendt kampen og var pludselig foran 2-1, og det ærgrer cheftræner Bo Henriksen.

– Mål ændrer jo stort set altid fodboldkampe. Jeg synes jo, at vi var i kontrol i store dele af kampen. Men da de scorer til 1-1, ændrer kampen karakter. De får mulighed for at presse os på en lidt anden måde, og det betyder, at vi i perioder bliver overspillet – særligt i nogle kontraangreb. Men der skal stadig et voldsomt heldigt mål til, før de kommer på 2-1, pointerer en skuffet Bo Henriksen på pressemødet efter kampen i Braga.

2-1-scoringen gav flashback til Ludogorets-kampen, da FCM også indkasserede et mål i en yderst tilfældig situation.

– Det er sådan nogle ting, der sker i fodbold. Nu er det sket to gange i Europa, og det er selvfølgelig irriterende, men vi må bare komme videre, siger Bo Henriksen og fortsætter:

– Jeg er egentligt fortrøstningsfuld i forhold til vores egen præstation. Vi viste, at vi kunne være med, og i perioder udspillede vi dem, hvor vi fik rigtigt mange muligheder. Når man har så mange muligheder, skal man vinde kampen, men det gjorde vi ikke. Den læring tager vi med os, og så skal vi vinde den næste kamp i gruppespillet.

– Vi tager de gode ting med

3-1-nederlaget til Braga betyder, at FC Midtjylland nu ligger sidst i gruppe F i Europa League á point med Ludogorets. Braga har tre point, mens Crvena Zvezda (Røde Stjerne) fører puljen med seks point efter de to første kampe.

Netop Crvena Zvezda er FCM’s modstander i de kommende to Europa League-kampe. Anfører Erik Sviatchenko er optimistisk forud for de resterende fire opgør i puljen.

– Vi har hele tiden vidst, at det er en svær gruppe, hvor vi skal spille op til vores allerbedste for at gå videre. Men jeg synes, at vi gør alt, hvad vi kan og kæmper for det. Vi skaber de chancer, der skal til, og defensivt har det mere været tilfældigheder end total udspillelse, som vi har lukket mål ind på, siger Erik Sviatchenko og uddyber:

– I den forstand er vores tro på os selv i de næste fire kampe fuldstændig uændret, selvom vi taber på udebane i Braga. Der er stadig fire kampe, hvor vi kan få masser af point. Vi tager de gode ting med, og det skal vi bruge til at sætte en ny god præstation sammen i de næste kampe.

Næste opgave for FC Midtjylland er i 3F Superliga, når AGF gæster MCH Arena på søndag kl. 16.00.

3F Superliga
søndag 5/5 kl. 18:00
FC Midtjylland FCM
Brøndby IF BIF
MCH Arena
Se kampinfo