YL: Hård skæbne lig med exit

Trods spilovertag, en halv time i overtal og flere store chancer måtte dagens Youth League-kamp afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor RB Leipzig viste sig skarpest.

06/02/24
Christian Rothausen

Tirsdag ventede et europæisk eftermiddagsbrag på MCH Arena, da U19-drengene tog imod RB Leipzig i playoffrunden af Youth League. Vinderen af opgøret ville træde ind i 1/8-finalerne af ungdommens svar på Champions League.

I en tæt kamp bragte FCM sig foran efter 12 minutter, da 16-årige Sofus Johannesen smækkede en flot bold ind i feltet til Mikel Gogorza – den hjemvendte offensivprofil, der netop har været afsted med førsteholdet i Portugal.

Gogorza var iskold og knaldede kuglen i nettet til 1-0.

RB Leipzig bed også fra sig, da Chilohem Onuoha tog et træk ind i banen og sigtede mod det lange hjørne, men en solid parade fra målmand Christian Rust fraveg en tysk scoring.

Værterne bød sig fortsat til, og særligt med Valdemar Byskov, Mikel Gogorza og Sofus Johannesen i oplægger-rollen gjorde FCM livet svært for RB Leipzig. Flere store muligheder bød sig, men en god præstation fra den tyske keeper Timo Schlieck bevarede spændingen i opgøret forud for 2. halvleg.

Efter 61 minutter blev RB Leipzigs Tim Kohler sendt tidligt i bad, da den tyske forsvarsspiller fik tildelt sit andet gule kort efter en batalje med Mikel Gogorza.

Udvisningen skabte et naturligt øget overtag til FCM, der pressede på ned mod gæsternes mål. Først var indskiftede Malte Melin tæt på at dirigere kuglen i mål, inden han ti minutter senere fik testet Timo Schliecks evner på stregen.

Trods optræk til flere scoringer, fik midtjyderne ikke udbygget. I stedet straffede RB Leipzig – stik mod spil og chancer – de unge talenter, da Jonathan Norbye steg til vejrs på et hjørnespark i sidste minut og headede udligningen ind.

Dermed skulle opgøret ud i en afgørelse fra 11-meterpletten. Her viste RB Leipzig sig skarpest, og med 2-4 trak tyskerne det længste strå

Den hårde skæbne betyder, at U19 er ude af Youth League for denne sæson.

FC Midtjylland 1-1 RB Leipzig (strf. 2-4)

12′ 1-0 Mikel Gogorza (assist: Sofus Johannesen)
90+5′ 1-1 Jonathan Norbye

Start XI: Christian Rust, Mathis Konradsen, Adam Nygaard, Gustav Bjerge, Daniel Kristjánsson, Alamara Djabi, Sofus Johannesen, Valdemar Byskov, Stanley Iheanacho, Mikel Gogorza, Isa Musa.

Indskiftninger: Malte Melin (58′), Edvard Sundbø Pettersen (71′), Nicolaj Tornvig (71′), Christian Jørgensen (82′).