Akademiet

Youth League i Ikast: Arbejdet skal gøres færdigt

Tirsdag gælder det returopgøret mod Trabzonspor i Youth League. FCM vandt den første kamp hele 5-2, men det er alligevel et fuldt fokuseret mandskab, som går ind til kampen, lyder det fra Oliver Sørensen.

22/11/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Det er ikke blot i Europa League, at FC Midtjylland skal i aktion i midtugen. De ældste akademister spiller returkamp i 2. runde af Youth League mod Trabzonspor tirsdag eftermiddag på EDC Arena.

Her har akademiets hovedsponsor IT Relation sørget for gratis adgang til kampen, hvor FCM skal forsvare føringen på 5-2 fra det første opgør, som blev spillet for tre uger siden.

– Det var en mærkelig kamp i Tyrkiet. Det var på en lidt dårlig bane, og de kom med en anderledes spillestil, som vi ikke helt var vant til, men alligevel var vi i stand til at vinde rimelig komfortabelt, fortæller Oliver Sørensen om den første kamp mod de tyrkiske U19-mestre.

Tremålsføringen ændrer dog ikke på meget rent taktisk.

– Det betyder ikke noget i forberedelsen, at vi fører med tre mål. Vi går stadig ind til kampen for at vinde, men det er klart, at vi først og fremmest skal gå videre. Det er den klare ambition, forsikrer midtbanedynamoen, som fortsætter om tilgangen til tirsdagens kamp:

– Vi vil gerne spille noget god fodbold, vise at vi har mere kvalitet end dem og forhåbentligt få gang i målscoringen igen.

Fedt at spille Youth League

Oliver Sørensen er en del af førsteholdstruppen og har i denne sæson fået spilletid i fem kampe i 3F Superliga og Sydbank Pokalen. Han er også spilleberettiget i Youth League, hvor han har været med i de tre første kampe i denne sæson.

– Det er selvfølgelig lidt specielt at gå fra at være blandt de laveste i hierarkiet i Superliga-truppen til at have sindssygt meget ansvar på Youth League-holdet. Jeg er jo en af dem, som alle kigger på, hvis noget går galt, siger Oliver Sørensen om dobbeltrollen og fortsætter:

– Men det er fedt, og jeg nyder det. Det er fedt at have muligheden for at spille betydningsfulde kampe i Youth League, og jeg håber, at der kommer flere i foråret. Vi har jo mange gode minder derfra, så det går vi selvfølgelig efter at skabe igen.

Den samlede vinder af FCM og Trabzonspor går videre til playoff-runden i Youth League, som spilles i februar. Her møder man én af de otte toere fra gruppespillet, som spejler seniorudgaven af Champions League.

Følg FC Midtjylland – Trabzonspor

  • Tirsdag den 23. november kl. 14.00 på EDC Arena i Ikast (dørene åbner kl. 12.50)
  • Gratis adgang
  • Siddepladser efter “først til mølle”-princippet og derefter ståpladser
  • FC Midtjylland livestreamer kampen via fcm.dk