Klubben

Status på Vision 2025: Byggeri nær første spadestik

I sommer præsenterede FC Midtjylland Vision 2025, og i nær fremtid påbegyndes byggeriet af det topmoderne træningsanlæg Ikast Complete, der skal huse førsteholdet, akademiet og Guldminen og samtidig være en unik idrætsforlystelse for alle.

15/11/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Europa Lounge på MCH Arena var tætpakket, da Vision 2025 blev præsenteret på et pressemøde i juni. Samtidig blev det offentliggjort, at HEARTLAND købte 25% medejerskab af FC Midtjylland.

– Vi er glade og stolte over, at en så ambitiøs investor som HEARTLAND ser potentialet i FC Midtjylland. Vi er ikke i tvivl om, at den nye sammensætning af ejerkredsen samlet vil bidrage væsentligt til at løfte FC Midtjylland til næste niveau, lød det dengang fra FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

FCM styrker fundamentet og rejser ny kapital

Den store millioninvestering skal accelerere Midtjyllands udvikling via en markant opgradering af infrastruktur og faciliteter med tre strategiske byggeprojekter: Et topmoderne træningsanlæg, som skal huse både Superliga-truppen, akademiet og Guldminen, en udvidelse af loungefaciliteterne på MCH Arena, hvor tilskuerkapaciteten også øges, samt etableringen af en ambitiøs fanzone ved stadion.

Alt sammen en del af klubbens Vision 2025, der skal placere FC Midtjylland blandt Europas 50 bedste fodboldklubber.

Taknemmelige for stor lokal opbakning

Som det første af de tre byggeprojekter står Ikast Complete foran første spadestik i nær fremtid. Foruden et nyt hjem til FC Midtjylland og Guldminen bliver anlægget en unik idrætsforlystelse, der kommer til at åbne for omverdenen som et sted for træning, leg og læring ud fra devisen om, at “den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god”.

Det visionære projekt har krævet bred opbakning i lokalmiljøet, og der skal lyde en stor tak til alle samarbejdspartnere og særligt Byrådet samt Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune for positiv dialog samt at dele visionerne for Ikast Complete og udviklingen i vores område.

– Modsat de fleste internationale topklubber åbner vi os mod verden. Andre bygger mur og hegn om sig selv. FCM vil stadig have egne træningsbaner og faciliteter, men spillere, trænere og administrationen har været med i tankerne om, at vi skal være en del af hele området. Tilgængelighed og nærvær er et meget vigtigt parameter for os, lød det fra Claus Steinlein til Jyllands-Posten i april.

Ikast Complete opføres i området ved Stadome, Sportstar College Ikast-Brande og førsteholdets træningsbaner på anlægget i Ikast, og faciliteterne vil være åben hele året rundt.

Den endelige dato og yderligere information om første spadestik følger snarest.

Stadionudvidelse og fanzone

Foruden det nye træningsanlæg i Ikast skal hovedtribunen på MCH Arena i Herning udvides med nye loungefaciliteter, og der opføres en ny fanzone i sammenhæng med stadion.

De to projekter på MCH Arena er fortsat under udvikling i tæt samarbejde med relevante parter, og det er endnu for tidligt at sige, hvornår byggerierne indledes. Sikkert er det dog, at den nye fanzone og stadionudvidelsen bliver markante opgraderinger, der aktivt kommer til at bidrage til at nå målet i Vision 2025 om at blive en top-50 klub i Europa.

– Det bliver meget mere end en ny fanzone. Det bliver et område, hvor de 146 samarbejdsklubber får deres egen bane og klubhus, familier bliver underholdt og udfordret, der bliver netværksmuligheder for alle aldre, og fanklubben Black Wolves får optimale faciliteter, udtaler marketing- og supportdirektør Preben Rokkjær, mens Jacob Jørgensen supplerer om VIP-faciliteterne:

– Vi vil skabe den bedste hospitalityoplevelse i Skandinavien på MCH Arena. Begge etager bliver med indretning, service og netværksfaciliteter, som ikke tidligere er set i Skandinavien, fortæller klubbens kommercielle direktør.

Du kan læse mere om Vision 2025 og se visualiseringer af byggeprojekterne via linket nedenfor.

Vision 2025