Klubben

15 FCM’ere afsted på landsholdstjeneste

Seks førsteholdspillere og ni akademispillere er afsted med deres respektive landshold. Få overblikket her.

05/10/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Det er atter blevet tid til landsholdssamlinger rundt omkring i verden, og 15 spillere fra FC Midtjylland skal i aktion på den internationale scene.

Mest bemærkelsesværdigt er det, at Elias Olafsson for anden gang er blevet udtaget til det islandske A-landshold. Han var med i truppen i juni til et par testkampe, men nu er keeperen udtaget til kvalifikationskampe.

Olafsson vogtede det islandske mål i foråret til U21 EM, og nu er han altså med på A-landsholdet efter en flot september måned, hvor han på baggrund af en række stærke præstationer i FCM-trøjen blev kåret til månedens spiller i 3F Superliga. Den islandske målmand har fortsat sin A-landsholdsdebut til gode.

Island har to VM-kvalifikationskampe på hjemmebane mod Armenien og Liechtenstein i den kommende uge.

Også Awer Mabil skal i aktion i VM-kvalifikationen, når han med Australien skal møde Oman og Japan. Mabil har scoret fire mål i 17 landskampe for Australien indtil videre i karrieren.

Det samme gælder Jens-Lys Cajuste, som igen er med for Sverige. Der venter ligeledes to kampe i VM-kvalifikationen for svenskerne, når de møder Kosovo og Grækenland på hjemmebane.

Nikolas Dyhr og Gustav Isaksen er igen med på det danske U21-landshold. De skal møde Skotland og Belgien i kvalifikationen til U21 EM.

På U19-landsholdet er det Victor Lind, som repræsenterer FC Midtjylland. Den 18-årige angriber, som scorede månedens mål i 3F Superliga i september, fik debut på U19-landsholdet i den seneste samling, hvor han scorede to mål mod Norge.

Dion Cools var også udtaget til Malaysias landshold, men forsvarsspilleren har været nødsaget til at melde fra, da han er på vej tilbage fra en skade. Han bruger i stedet landsholdspausen på at blive 100 procent fit.

Juniors far overværede hattrick: – Det er en drøm

Førsteholdsspillere udtaget

Elias Olafsson – Island
Awer Mabil – Australien
Jens-Lys Cajuste – Sverige
Nikolas Dyhr – Danmark U21
Gustav Isaksen – Danmark U21
Victor Lind – Danmark U19

Akademispillere udtaget

Heini Sørensen – Færøerne U21
Danijel Djuric – Island U19
Mikkel Fischer – Danmark U18
Pontus Texel – Danmark U18
Gustav Ørsøe Christensen – Danmark U18
Gustav Fraulo – Danmark U17
Mads Nybo Lauritsen – Danmark U17
Malthe Bøndergaard – Danmark U17
Valdemar Byskov Andreasen – Danmark U17

Vi ønsker alle FCM’ere held og lykke i landsholdstrøjen.