Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Julekalender

4. søndag i advent: MCH Arena var den evige nemesis

29 gange stod Ove Pedersen over for FC Midtjylland i sin tid som cheftræner for en lang række andre danske klubber. Midtjyderne var en notorisk svær modstander, og særligt kampene på MCH Arena var besværlige for den nu 68-årige fodboldmand, idet han aldrig formåede at forlade Heden som sejrherre.

18/12/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

I årets adventskalender fortæller den nuværende assisterende sportschef i FCM, Ove Pedersen, om nogle af de skøre øjeblikke gennem sine mere end 40 år i fodboldbranchen.

Denne søndag mindes Ove Pedersen sin cheftrænergerning, der blandt andet bød på jobs i FC Midtjylland og sidenhen Esbjerg fB, AGF, FC Vestsjælland, OB og Hobro IK. Her husker ‘Ove P’ særlig tilbage på MCH Arena som den evige nemesis, der ikke gav mange succesoplevelser fra sig til udeholdet.

Aldrig vundet på MCH Arena

Tro det eller ej, men jeg har aldrig vundet på MCH Arena som ‘udetræner’. Det er lidt sjovt, eller måske mere mærkeligt, fordi vi med mine hold ofte har slået FC Midtjylland på vores hjemmebane.

Men jeg har aldrig formået at komme som udehold og vinde på MCH Arena, selvom jeg har været i så mange forskellige klubber. Vi mødte dem særligt en del gange, da jeg var træner i Esbjerg, hvor vi ofte havde godt styr på dem, når de besøgte os.

Jeg husker særligt en kamp i november 2004, hvor vi lå godt til i tabellen, så kampen i Herning var vigtig. Det år kæmpede Esbjerg med om medaljer, og den her novemberaften var vi foran 3-2 på MCH Arena helt indtil slut, men i de sidste ti minutter indkasserede vi to mål og tabte 4-3.

Ud af ingenting formåede Mohamed Zidan at tørre Nicolai Høgh på baglinjen. Det var ikke en gang en chance, men han skabte et mål ud af ingenting. Det var særligt ham, der bankede os den dag. Han scorede ikke, men lavede tre assists.

Det var typisk for mine kampe på MCH Arena – altid lige ved og næsten – og særligt med Mohamed Zidan i en hovedrolle. Samtidig slog vi på det tidspunkt næsten altid FCM, når de kom til Esbjerg, så det var nogle interessante dueller.

Jeg tror ikke, der er særligt mange i Midtjylland, der er klar over statistikken. Jeg kan huske, jeg er blevet drillet med det tidligere, men her var mit svar altid, at jeg som Esbjerg-træner rent faktisk har vundet på MCH Arena, fordi vi i Esbjerg lånte stadionet til at spille europæiske kampe. Her slog vi blandt andet franske Nice og litauiske Vilnius.

Selvom jeg holder utroligt meget af FCM, var det altså ikke grunden til, at vi ikke bankede dem på deres hjemmebane!

Ingen kys og kram

Lige efter MCH Arena blev bygget, var det jo et fort. Da FCM fik det nye stadion, var det jo ikke fordi, de var blevet bedre fodboldspillere end før, da de spillede på et andet stadion. Men de fik en magi i den nye arena, som gjorde, at de kunne gå på vandet.

Tro betyder meget i fodbold, og jeg tror helt sikkert, der var en speciel aura, som gjorde det svært for udeholdene at tage tre point i Herning.

Der er mange floskler i fodboldverden, og selvom folk altid siger, at det ikke betyder noget, når man møder sit gamle hold, passer det ikke. For mig betød det hvert fald noget. Når kampen var i gang, tænkte jeg ikke på det, men både dagene op til, på kampdagen og også efter slutfløjt betød det noget.

Men dengang omgik man ikke fjenden på samme måde som i dag. Hverken trænere eller spillere. Der var ikke den samme form for kys og kram før og efter kampene. Jeg kan huske, dengang jeg selv spillede op gennem 80’erne; der snakkede man ikke med modstanderne overhovedet. De jo var fjender!

Det har taget en helt anden drejning i dag, men det var stadig lidt ved det gamle, da jeg var træner. I begyndelsen af min trænerkarriere snakkede jeg slet ikke med modstanderholdets trænere og spillere før en kamp.

Jeg indså dog med tiden, at jeg var nødt til det. Jeg havde svært ved det i starten, men jeg lærte det og respekterede det selvfølgelig også. Men af den grund husker jeg ikke møderne med FCM på MCH Arena som noget venskabeligt.

Det var tværtimod nogle utroligt vigtige kampe, som jeg desværre aldrig forlod som sejrsherre.

Ove Pedersens personlige statistik mod FC Midtjylland lyder på 29 kampe, 9 sejre, 4 uafgjorte og 16 nederlag. Han har mødt FCM 15 gange på MCH Arena med 0 sejre, 4 uafgjorte og 11 nederlag til følge.

1. advent: Da Ove Pedersen tog kørekort i Qatar
2. advent: Da strandliggende spillere var tæt på at slå Sporting
3. advent: Ove P lavede krejleraftale med Jens Ørgaard