Førsteholdet

Anders Veller forlænger: Kom tæt på transitionstræneren

Transitionstræner Anders Veller forlænger sin kontrakt med FC Midtjylland, hos hvem han har været siden sommeren 2020. Han ser frem til at fortsætte klubbens udvikling ved at bidrage til de unge talenters vej op gennem systemet.

21/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland får også i fremtiden glæde af Anders Veller, der har været ansat som transitionstræner i klubben siden sommeren 2020. Den tidligere professionelle fodboldspiller har nemlig skrevet under på en kontraktforlængelse.

Anders Veller udtrykker glæde over forlængelsen, som giver ham mulighed for at fortsætte i en stilling, hvor han vægter oprigtighed særdeles højt.

– Jeg er vildt glad for at være her, fordi jeg får mulighed for at arbejde med nogle sindssygt spændende spillere og dygtige kollegaer. Jeg kan godt lide, når vi er tydelige og oprigtige over for spillerne. Hvis de mærker, vi ikke er det, skal spillerne altid kunne komme til mig, fortæller Anders Veller og fortsætter:

– Det er vigtigt for mig, at folk har et indtryk af, at jeg er til at stole på. Jeg har selv oplevet fodboldverdens både positive og negative sider, og derfor er det vigtigt for mig og for kulturen i vores klub, at vi tør love noget, og så går vi også gerne de meter, der skal til, for at holde det.

Den 41-årige transitionstræner arbejder hovedsageligt med de unge spillere, som nærmer sig Superligatruppen. Her er Anders Vellers vigtigste opgave at skabe en flydende overgang fra akademi til førstehold samt styrke den individuelle udvikling, mens han også er behjælpelig med satsningen i Nigeria og de udlejede spillere.

– Det handler om, at der er nogle unge spillere, som kommer ind i en ny verden, hvor de skal finde deres ben at gå på og gøre sig gældende der. Min hovedopgave er at være tæt på spillere og trænere, så de forstår hinanden indbyrdes, siger Anders Veller.

Stor udvikling gennem årene

FCM-transitionstræneren har set klubben gå i den rigtige retning, siden han blev ansat for to og et halvt år siden. Anders Veller pointerer, at der i sommer blev taget endnu et skridt i jagten på at udvikle de midtjyske talenter på bedst mulig vis:

– Vi har fået lavet en ny struktur, hvor vi blandt andet har fået Kristian Bach Bak med ind over de unge spillere, som enten er tæt på eller inde omkring førsteholdet, fortæller Anders Veller og fortsætter:

– Vores handlingsplaner er blevet mere formaliserede, så agenter, forældre og spillere i fællesskab arbejder tæt sammen med os. På den måde sikrer vi, at vi ikke modarbejder hinanden. Her er der virkelig sket en udvikling over de seneste år, som gør os endnu skarpere.

Claus Steinlein evaluerer efteråret

Anders Veller har en fortid som professionel fodboldspiller i Silkeborg IF, hvor han også startede sin trænerkarriere efter et tidligt karrierestop. Han er en af to transitionstrænere ansat i FCM, hvor også René Andersen er en del af teamet.