Kampprogram

Bo Henriksen: Vi er blevet endnu bedre

Cheftræneren glæder sig over rutineret tilgang til truppen og ser frem til at se et toptrimmet mandskab i søndagens kamp mod AaB.

19/02/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, er en del af kampprogrammet, som du kan købe på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Et spændende forår i 3F Superliga bliver sparket i gang søndag mod AaB, hvor FC Midtjylland er to point foran F.C. København, og cheftræner Bo Henriksen glæder sig.

Han har i vinterpausen fået en forstærket trup at arbejde med, og cheftrænerens ide er ikke bare at forsvare føringen ned til F.C. København.

– Nej, nej. Vi skal angribe. Vi skal ud at udbygge føringen, lyder budskabet fra Bo Henriksen til alle FCM-fans.

Bo Henriksen glæder sig over de mange nye spillere i truppen, der gør arbejdet endnu mere interessant for trænerteamet.

– Vi har en meget bredere trup, der giver os muligheder for flere måder at spille på, og der kommer mange kampe, så alle kommer i spil, lyder det fra Bo Henriksen.

Alle skal tage ansvar

Et nærmere kig på tilgangene viser også, at der er kommet meget mere rutine ind på holdet, og Bo Henriksen glæder sig til at arbejde med spillere som Love, Meyer og Chilufya.

– Det vil altid være en styrkelse med spillere, der har prøvet mere end de fleste. Vi er privilegerede med den trup, vi har, men vi skal også huske, at det vigtigste er, at hver enkelt spiller i truppen går ind og tager ansvar, lyder det fra cheftræneren.

Det er nye spillere fra flere forskellige verdensdele, men Bo Henriksen ser ikke, at de forskellige kulturer giver problemer eller gør jobbet og integrationen sværere.

– Det ligger jo i FCM’s natur at arbejde med mange forskellige personligheder og få dem til at fungere sammen. Vi har mange forskellige kulturer i forvejen, og det er vi klar til at håndtere, fastslår Bo Henriksen.

Toptrimmet FCM-hold

Kampen mod AaB ligger som bekendt mellem to Conference League-kampe mod det græske hold PAOK FC. Det faktum ændrer ikke på trænerteamets forberedelser til sæsonstarten i 3F Superliga mod AaB.

– Det har vi jo prøvet før. Vi har masser af analytikere, der har været i gang med at analysere både grækerne og AaB, så vi vil være godt forberedt. Både AaB og PAOK er gode hold. De har forskellige måder at spille fodbold på, men det er vi forberedt på, lyder det fra Bo Henriksen.

Og så lige spørgsmålet fra publikum og fans: Hvad kan vi glæde os til?

– Vi kommer med et toptrimmet mandskab. Vi vil være spillet bedre sammen end i efteråret, og med de mange nye spillere er vi endnu mere homogene. Vi har et bedre hold, lyder slutreplikken fra cheftræner Bo Henriksen.

Max Meyer efter debut: Fantastisk at mærke fansenes varme velkomst

Følg FC Midtjylland – AaB

Forårets første 3F Superliga-kamp i Herning fløjtes i gang kl. 14.00 på MCH Arena søndag eftermiddag, og der er fortsat et begrænset antal billetter til rådighed. Se program for dagen og køb billet via linket nedenfor.

Ellers kan opgøret ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Se program og køb billet