Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

Capellas før St. Pauli-test: Mange kommer i spil

Albert Capellas og resten af trænerteamet har en række fokuspunkter, når holdet lørdag gæster Millerntor-Stadion i Hamborg til årets første pre season-kamp. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad der er i vente.

20/01/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Lørdag kl. 13.30 fløjtes der op for årets første testkamp, når Millerntor-Stadion i Hamborg danner ramme om opgøret mellem FC St. Pauli og FC Midtjylland.

Cheftræner Albert Capellas ser frem til at se sit hold komme i kamp, men forudsiger samtidig et opgør, hvor der vil blive skiftet flittigt ud på det midtjyske mandskab.

– Det er første træningskamp siden en lang pause, hvilket betyder, at vi skal passe på spillerne for at forhindre skader. Det bliver en kamp, hvor mange kommer i spil, og jeg forventer ikke nogen, der spiller 90 minutter. Mange vil spille mellem 45 og 65 minutter, siger FCM-cheftræneren og fortsætter:

– Kampen handler om at opbygge fitness, minutter i benene og spilletid mod en fin modstander. Samtidig vil vi allerede nu begynde at se på nogle af de taktiske aspekter i vores spil.

– Vores fløjspillere skal foretage flere dybe løb, vores backs skal komme højere op, og midterforsvarerne skal tage mere initiativ, når modstanderens bagkæde står højt. Vores genpres skal være godt, og når vi vinder bolden, skal vi forsøge at angribe hurtigere og kreere en chance inden for kort tid. Det er noget af det, vi i trænerstaben vil fokusere på.

– De er et andet sted end os

Modsat FCM nærmer St. Pauli sig igen at skulle spille betydende fodboldkampe, når den tyske 2. Bundesliga kickstarter den 29. januar. Det betyder også, at hamborgenserne allerede har spillet tre træningskampe før lørdagens dyst.

– Der er tale om to hold, som står to forskellige steder. Vi er i starten af vores opstart, mens St. Pauli er i slutningen af deres. De vil være mere fysisk klar end os, og derfor skal vi også skifte ud løbende for at bevare energien, siger Albert Capellas.

Målrettet Isaksen ser frem mod årets første test

St. Pauli ligger i den tunge ende af den næstbedste tyske række, men efter et trænerskifte har holdet leveret flotte resultater i opstarten. Med en 1-0-sejr senest over Borussia Mönchengladbach ser den blot 29-årige cheftræner Fabian Hurzeler ud til at have sat skik under traditionsklubben.

– Modstanderen er god, og de vil helt sikkert forsøge at levere en flot præstation foran deres fans. Samtidig ved vi, at når man møder tyske hold, er det en god anledning til at træne restforsvaret, fordi de altid efterlader en eller to spillere fremad banen. Derfor bliver et af vores fokuspunkter også at forhindre unødvendige kontraangreb, fortæller Albert Capellas.

TVMV viser St. Pauli v FCM

En ny aftale betyder, at Arbejdernes Landsbank fungerer som kommerciel partner og TV MIDTVEST som mediepartner under førsteholdets pre season. TV MIDTVEST kommer i den forbindelse til at vise alle førsteholdets fire træningskampe gratis på tværs af stationens platforme; app, web og tv.

Lørdag den 21. januar spiller FCM årets første træningskamp, når tyske FC St. Pauli venter på Millerntor-Stadion i Hamborg. Kampstart er kl. 13.30, og TV MIDTVEST vil sende live med optakt en halv time før kampstart.

Både optakt, selve kampen og den efterfølgende nedtakt kan ses på tv-stationens app, og det eneste du skal gøre er at downloade appen gratis nedenfor. Opgøret bliver også vist direkte på TV MIDTVESTs hjemmeside og tv-kanal.

App Store Google Play